Μπέρμιγχαμ: Καθυστερήσεις στις πληρωμές έως και 50%

Η Μπέρμιγχαμ ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές της πως θα υποστούν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους που θα φτάνουν έως και το 50%, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων στο ποδόσφαιρο, από την πανδημία του κορονοϊού.

Μπέρμιγχαμ: Καθυστερήσεις στις πληρωμές έως και 50%

Η 16η στο πρωτάθλημα της Championship, Μπέρμιγχαμ, έγινε η πρώτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου που ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές της, πως θα υποστούν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους που θα φτάνουν έως και το 50%, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων στο ποδόσφαιρο, από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι παίκτες της αγγλικής ομάδας, που λαμβάνουν κατά μέσο όρο, περισσότερες από 6.000 λίρες Αγγλίας την εβδομάδα (6.555 ευρώ), θα πληρωθούν το 50% των μισθών τους κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες και θα λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα σε τέσσερις δόσεις, όταν επαναρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα.

Η σχετική ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της Τρίτης (24/03) μέσω emails της αγγλικής ομάδας προς τους ποδοσφαιριστές της, με την επισήμανση πως όλο αυτό γίνεται για να μπορέσει να διασφαλίσει ο σύλλογος το σύνολο των πληρωμών προς όλους μέχρι το τέλος του 2020.

«Δεδομένων των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, ως επιχείρηση και ως χώρα συνολικά, σας προσεγγίζουμε για να ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας σε μία βραχυπρόθεσμη μείωση των μισθών, προκειμένου να βοηθήσετε το σύλλογο να συνεχίσει να λειτουργεί μέρα με τη μέρα σε αυτή την πολύ δύσκολη καθημερινότητα» ανέφερε το email της διοίκησης της Μπέρμιγχαμ προς τους ποδοσφαιριστές της. Η αγγλική ομάδα την περασμένη σεζόν τιμωρήθηκε με αφαίρεση 9 βαθμών, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει σε ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς ποδοσφαιριστές, μολονότι την τελευταία διετία ακολουθεί μία πολύ «σφικτή» οικονομική πολιτική, προκειμένου να βρει μία ισορροπία στους προϋπολογισμούς της.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μ.Μ.Ε., την κίνηση της Μπέρμιγχαμ (που δεν θέλησε να κάνει κανένα επίσημο σχόλιο μετά τη «διαρροή» του email) ετοιμάζονται να ακολουθήσουν κι άλλοι σύλλογοι της Championship, καθώς τα οικονομικά δεδομένα στο αγγλικό ποδόσφαιρο έχουν αρχίσει να γίνονται ασφυκτικά, μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων.

Το όλο θέμα θα συζητηθεί πολύ πιο αναλυτικά στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα έχουν την Πέμπτη (26/03) οι 24 σύλλογοι της Championship, για να αναλύσουν το νέο, πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην Αγγλία.