Μπαρτσελόνα: Δέχθηκαν οι παίκτες «ψαλίδι» στα συμβόλαια !

Τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει ελέω του κορονοϊού, υποχρέωσαν τους διοικούντες τη Μπαρτσελόνα να ξεκινήσουν επαφές με τους παίκτες της ομάδας, προκειμένου να συμφωνηθεί μείωση των αποδοχών τους για την τρέχουσα σεζόν.

Μπαρτσελόνα: Δέχθηκαν οι  παίκτες «ψαλίδι» στα συμβόλαια !

Η αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ανά την Ευρώπη και όχι μόνο εξαιτίας του κορονοϊού έχει φέρει τους διοικούντες των συλλόγων προ εντελώς διαφορετικών οικονομικών δεδομένων, σε σχέση με όσα είχαν υπολογιστεί στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι ζημίες, ιδίως για μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, θα είναι αναμφίβολα τεράστιες, έτσι ήδη οι διοικήσεις ψάχνουν τρόπους προκειμένου να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη δεδομένη... χασούρα που θα έχουν.

Ένα από τα εν λόγω κλαμπ είναι και η Μπαρτσελόνα, η οποία μέσα στο Σαββτοκύριακο (21-22/3) είχε ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή με τους αρχηγούς της ομάδας Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπούσκετς, Ζεράρντ Πικέ και Σέρχι Ρομπέρτο, προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική μείωσης των αποδοχών τους για την τρέχουσα σεζόν.

Άλλωστε, ο ετήσιος προϋπολογισμός της καταλανικής ομάδας ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που φυσικά είναι αδύνατο να καλυφθεί με τα νέα δεδομένα.

Οι παίκτες από την πλευρά τους έδειξαν κατανόηση και εμφανίστηκαν κατ' αρχήν θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς πάντως να γίνεται ακόμη αναφορά σε συγκεκριμένα ποσά. Αυτό θα γίνει αν και εφόσον παρθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, τόσο των εγχώριων (La Liga) όσο και των Champions & Europa League.