Premier League: Σκέψεις για επενέναρξη την 1η Ιουνίου

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) αποφάσισε να επεκτείνει σε πρώτο στάδιο την αναβολή μέχρι την 30η Απριλίου για να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό και εν συνεχεία να επανεξετάσει την κατάσταση. Την 1η Ιουνίου ενδεχόμενη επανέναρξη.

Premier League: Σκέψεις για επενέναρξη την 1η Ιουνίου

Σύμφωνα με τους «Times» υπάρχει νέο σενάριο που κάνει λόγο για ενδεχόμενη επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου την 1η Ιουνίου. Δηλαδή περίπου δυο μήνες μετά την διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως η ομοσπονδία δεν θα πάρει κανένα ρίσκο με την υγεία παικτών, προπονητών και λοιπών μελών των ομάδων, καθώς όλα τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ, θα υπάρξει μελέτη σχεδίου που θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με τις 9 εναπομείνασες αγωνιστικές μέσα σε έξι εβδομάδες.

Επίσης σύμφωνα με το σχεδιασμό, αν επικρατήσει τελικά αυτή η λύση, οι ομάδες θα έχουν διορία τεσσάρων εβδομάδων να προετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου. Στην πρόταση αυτή αντιδρούν οι παίκτες, γιατί θεωρούν λίγο το διάστημα της καλοκαιρινής άδειας.

Παράλληλα, μπορεί οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι να είναι αιώνιες αντίπαλες στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο λόγω των ειδικών περιστάσεων που έχει φέρει ο κορονοϊός, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ γνωστοποίησαν ότι προχώρησαν σε από κοινού δωρεά ύψους 100.000 λιρών σε τράπεζες φαγητού της πόλης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο αγγλικοί σύλλογοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουν ενωμένες στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η εξάπλωση του κορονοϊού είναι ραγδαία. Η χώρα βρίσκεται στις 10 πρώτες του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό με πάνω από 3.900 κρούσματα και 177 νεκρούς.