Βερετού: «Η κόρη μου με ρωτάει, "μπαμπά, υπάρχει κάποιο τέρας έξω;"»

Ο Ζορντάν Βερετού είναι αποκλεισμένος στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη Ρώμη, αλλά και τη δική του καθημερινότητα με τις μικρές του κόρες.

Βερετού: «Η κόρη μου με ρωτάει, "μπαμπά, υπάρχει κάποιο τέρας έξω;"»

Τις συνέπειες του συναγερμού που έχει σημάνει η επιδημία του κορονοϊού στην Ιταλία ζουν «στο πετσί τους» και οι ποδοσφαιριστές της γειτονικής χώρας, όπως ο Ζορντάν Βερετού. Ο 27χρονος χαφ της Ρόμα, ο οποίος αποκτήθηκε με δανεισμό για έναν χρόνο από τη Φιορεντίνα τους «τζιαλορόσι» να διατηρούν και οψιόν αγοράς του στο τέλος της σεζόν, είναι ένας από τους εκατοντάδες παίκτες που έχουν αποκλειστεί στην Ιταλία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης ενάντια στον φονικό ιό.

Ο ίδιος, με συνέντευξή του στην έγκριτη L' Equipe, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις δύσκολες ώρες στην πόλη όπου και διαμένει, τη Ρώμη, αλλά και τη δική του καθημερινότητα με τις δύο μικρές του κόρες: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Η κόρη μου με ρώτησε αν μπορεί να βγει να παίξει στον κήπο, ή αν υπάρχει κάποιο τέρας έξω. Της απάντησα ότι υπάρχει ένα μικρό τέρας στον αέρα, αλλά μπορεί να παίξει μέσα στο σπίτι. Η Ρώμη αυτή τη στιγμή είναι μια νεκρή πόλη».

Και συνεχίζει ο άσος της Ρόμα: «Χωρίς την κινητοποίηση όλων μας, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε ξανά έξω. Με τις δυο μου κόρες ζωγραφίζουμε, παίζουμε επιτραπέζια και κρυφτό, χορεύουμε. Είναι κι αυτές σε καραντίνα αυτή τη στιγμή. Στη μεγαλύτερη προσπαθούμε με τη σύζυγο να τής εξηγήσουμε γιατί πρέπει να μένουμε στο σπίτι, χωρίς να την τρομάξουμε πολύ».

Όσο για την άλλη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο, ο Βερετού επισημαίνει: «Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και φυσικά μού λείπει. Όλες οι συνήθειες, οι προπονήσεις και τα παιχνίδια, είναι η ζωή μου. Έχουμε πρόγραμμα για να γυμναζόμαστε στο σπίτι, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ομαδική προπόνηση και τη χαρά ενός αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα που μοιράζεσαι με τους φιλάθλους».