Η ευκαιρία των ομάδων για προγραμματισμό της επόμενης σεζόν

Η αγωνιστική δράση μπορεί να έχει διακοπεί από την έξαρση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτή είναι και μία ευκαιρία για τις ομάδες να καταστρώσουν από τώρα τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν

Η ευκαιρία των ομάδων για προγραμματισμό της επόμενης σεζόν

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση σε ολόκληρο τον κόσμο, αναπάντητο παραμένει ακόμα το ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση στα γήπεδα του κόσμου. Στην Βρετανία, για παράδειγμα, αποφασίστηκε να μπει «λουκέτο» μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ στην Γερμανία την προσεχή Τρίτη (24/03) αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στην διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος και τους επαγγελματικούς συλλόγους όπου θα τεθεί ζήτημα συνέχισης της αναβολής πέρα από τις 2 Απριλίου.

Έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση, αυτή η διακοπή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τους συλλόγους όσον αφορά την προσπάθειά τους να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους για την επόμενη σεζόν. Και πιο συγκεκριμένα, να καταστρώσουν από τώρα τα πλάνα τους για τους παίκτες που επιθυμούν για να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους ή ακόμα και τους προπονητές που θέλουν να προσλάβουν.

Με άλλα λόγια, η μεταγραφική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει... νωρίς εφέτος για τους συλλόγους και ήδη κάποιες ομάδες έχουν αρχίσει να «οργώνουν» την ευρωπαϊκή αγορά με σκοπό να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους, ενώ παράλληλα εξετάζουν και τις επιλογές τους αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που προτίθενται να αποδεσμεύσουν από το ρόστερ τους.

Τα ανοιχτά «μέτωπα» στην Παρί Σεν Ζερμέν

Αν πάρουμε το παράδειγμα της Παρί Σεν Ζερμέν, οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν ουκ ολίγα ανοιχτά «μέτωπα» που ήδη προσπαθούν να επιλύσουν. Τι κι αν οι «πρωτευουσιάνοι» έχουν μαζέψει στο ρόστερ τους αρκετά μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, εν τούτοις το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πόσοι εξ αυτών θα βρίσκονται στις τάξεις της τη νέα σεζόν.

Ο Έντισον Καβάνι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον σύλλογο, κάτι το οποίο δεν κατάφερε τελικά τον περασμένο Γενάρη, ενώ την ίδια στιγμή απομένει να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση αναφορικά με το μέλλον των Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ, αφού δεν σταματούν τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να αποχωρούν από την Παρί για να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Και μέσα σ’ όλα, υπάρχει και το θέμα του Τόμας Τούχελ στους πρωταθλητές, αφού νέα ρεπορτάζ από την Γαλλία υποστηρίζουν πως οι ιθύνοντες της ομάδας ήδη επικοινώνησαν με τον πρώην προπονητή της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, για να δουν αν ενδιαφέρεται να διαδεχθεί τον Γερμανό τεχνικό.

Άπαντες περιμένουν και πάλι την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, όταν αυτό θα είναι εφικτό δίχως να υπάρχει το παραμικρό ρίσκο τόσο για την υγεία των πρωταγωνιστών όσο φυσικά και των φιλάθλων. Μέχρι τότε, όμως, η κάθε ομάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα ώστε να κάνει τις κινήσεις της και την επόμενη σεζόν να παρουσιαστεί καλύτερη για να επιτύχει τους στόχους της.