Ο Φλοριάν Αγέ της Μπρέσια για την ζωή στην Ιταλία: «Η χώρα έχει σταματήσει»

Ο επιθετικός της Μπρέσια, Φλοριάν Αγέ, μίλησε για την ζωή στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού. «Απαγορεύεται να βγαίνουμε έξω. Οι δρόμοι είναι έρημοι».

Ο Φλοριάν Αγέ της Μπρέσια για την ζωή στην Ιταλία: «Η χώρα έχει σταματήσει»

Η Ιταλία είναι το «επίκεντρο» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς μετρά περισσότερους από 3.400 νεκρούς και πλέον των 41.000 κρουσμάτων. Η γειτονική χώρα τελεί υπό γενική καραντίνα και απ΄ αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρούνται, όπως είναι φυσικό, ούτε οι ποδοσφαιριστές.

Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο Γάλλος επιθετικός της Μπρέσια, Φλοριάν Αγέ, ο οποίος παραμένει υπό κατ΄ οίκον περιορισμό και μιλά στο «France Football» γι΄ αυτήν την καινοφανή εμπειρία.

«Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Είναι απογοητευτικό να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς,» δηλώνει ο 23χρονος άσος και προσθέτει: «Είναι μία κατάσταση την οποία δεν περίμενε κανείς και κανείς δεν θα μπορούσε να είναι προετοιμασμένος. Δεν μπορείς να βγεις για μία βόλτα. Απαγορεύεται να βγαίνουμε έξω, εκτός εάν πρόκειται για ψώνια ή εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για λόγους υγείας.

Γνωρίζω ότι στη Γαλλία, είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Έχουμε στην διάθεση μας ένα πιστοποιητικό, με το οποίο αναφέρουμε τον λόγο για τον οποίο είμαστε εκτός οικίας. Στη Γαλλία, υπάρχουν άνθρωποι έξω, αλλά εδώ, πράγματι, αυτό δεν συμβαίνει. Αν κοιτάξω έξω από το παράθυρο ή εάν βγω στη βεράντα μου, δεν βλέπω κανέναν. Οι δρόμοι είναι έρημοι. Αυτό που βλέπω, είναι μια χώρα που έχει σταματήσει. Όλα είναι σε παύση. Δεν υπάρχει θόρυβος. Δεν υπάρχει δουλειά.

Εξακολουθεί να είναι τρομακτικό γιατί, παρά τον περιορισμό και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που έχουν πληγεί. Δεν θυμάμαι ποια ημέρα βγήκα την τελευταία φορά για ψώνια.

Ο χρόνος περνά πολύ αργά. Προσπαθώ να γυμνάζομαι στο σπίτι. Παρακολουθώ σειρές, παίζω με ένα μικρό PlayStation, μαγειρεύω, καλώ τους φίλους μου. Φροντίζουμε να περνάμε τον χρόνο μας, όσο καλύτερα μπορούμε. Ο γιος μου είναι στη Γαλλία με τη μητέρα του. Εάν ήμουν μόνος μου ή εάν ήταν μόνοι τους, θα είχα τρελαθεί. Ευτυχώς, ένας φίλος μου είναι μαζί τους. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία, η οποία αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή»...