Πρόβλεψη Γερμανού λοιμωξιολόγου: Μπάλα από το 2021!

Ο Γερμανός λοιμωξιολόγος Γιόνας Σμιντ-Σάναζιτ προβλέπει ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν κι ότι δεν θα είναι δυνατό να επαναρχίσει η ποδοσφαιρική δράση, κατά το 2020, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού...

Πρόβλεψη Γερμανού λοιμωξιολόγου: Μπάλα από το 2021!

Την στιγμή που σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καταστρώνονται σχέδια επί χάρτου για την επανενάρξη της ποδοσφαιρικής δράσης, μόλις υποχωρήσει η επέλαση του κορονοϊού, άκρως δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Γερμανού λοιμωξιολόγου Γιόνας Σμιντ-Σάναζιτ, από το Ινστιτούτο «Μπέρχαρντ-Νοχτ», στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με τον Γερμανό επιστήμονα, λόγω της πανδημίας, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα επαναρχίσουν μόνο από το επόμενο έτος, αποκλείοντας την πιθανότητα να παιχτεί μπάλα ακόμη και «κεκλεισμένων των θυρών»!

«Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι αυτή η σεζόν θα τελειώσει», δήλωσε ο γιατρός στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Nordic Television (NRD). «Δεν νομίζω ότι τον Απρίλιο θα μπορούμε να μιλήσουμε για επιστροφή στους αγώνες, ούτε καν κεκλεισμένων των θυρών, γιατί πιθανώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια», υπογράμμισε.

Η Bundesliga έχει αναστείλει τους αγώνες της μέχρι και τις 2 Απριλίου, αλλά από πολλούς αυτή θεωρείται ως μια πολύ αισιόδοξη ημερομηνία.

Ο γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας (DFL), Κρίστιαν Σέιφερτ, δήλωσε ότι τα παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες θα ήταν ο μόνος τρόπος για να σωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση ορισμένων ομάδων από τη χρεοκοπία, αλλά βάσει των λεγομένων του επιστήμονα φαίνεται πως κι αυτό μοιάζει δύσκολο.