Μπαρτσελόνα: σκέψεις για μείωση μισθών

Αναμένεται συνάντηση  σήμερα , προκειμένου να μειωθεί το κόστος στους καταλανούς!

Μπαρτσελόνα: σκέψεις για μείωση μισθών

Ο κορονοϊός έχει ήδη επηρεάσει τα πάντα ιδιαίτερα στην Ευρώπη που παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. όλα τα κράτη παίρνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν στους πολίτες την οικονομική ασφάλεια, πέρα από την υγείας τους. Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Όλες οι μεγάλες ομάδας στην Ευρώπη πλέον είναι εταιρίες. Και οι εταιρίες αυτή την εποχή του κορονοϊού θα πληγούν δεδομένων των συνθηκών. Τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει και κέρδη δεν υπάρχουν! Έτσι όλες οι ομάδες «ψάχνουν» τρόπο να να μειώσουν όσο μπορούν τα έξοδα. Η Μπαρτσελόνα ένας τεράστιος σύλλογος με απήχηση σε όλο τον κόσμο, καλείται να πάρει αποφάσεις κατά της ελαχιστοποίησης των εξόδων της ώστε να μείνει βιώσιμη η κατάσταση.

Η πανδημία του κορονοϊού, έχει επιφέρει, όπως ήταν λογικό, σοβαρό οικονομικό πλήγμα στους συλλόγους, ανάμεσά τους και τη Μπαρτσελόνα. Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της τον Σεπτέμβριο του 2019 (1,06 δις ευρώ), ήλπιζε να ξεπεράσει το φράγμα του 1 δις ευρώ, ωστόσο ο COVID-19 θα εμποδίσει τους Καταλανούς στην επίτευξη του φιλόδοξου στόχου.


Η μείωση των εσόδων, με την αναστολή των ποδοσφαιρικών αγώνων, το κλείσιμο των καταστημάτων και του μουσείου, θα μειώσουν το λογαριασμό εσόδων του συλλόγου.
Έτσι η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia αποκαλύπτει ότι σήμερα υπάρχει μια συνάντηση, προκειμένου να μειωθεί το κόστος , προχωρώντας μείωση μισθών στην πρώτη ομάδα. «Πρόκειται για σχέδιο επιβίωσης. Θα χρειαστούν θυσίες. Η κατάσταση είναι σοβαρή, η Μπαρτσελόνα δεν είναι αθάνατη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.