Ριέρα: Άνοιξε ακαδημία ποδοσφαίρου στη... Σιβηρία!

Ακαδημία ποδοσφαίρου στη Σιβηρία διευθύνει ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού Αλμπέρτ Ριέρα.

Ριέρα: Άνοιξε ακαδημία ποδοσφαίρου στη... Σιβηρία!

Ο Αλμπέρτ Ριέρα αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2018, αφήνοντας πίσω μια σπουδαία καριέρα και έχοντας περάσει και από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2010-11.

Ο 37χρονος Ισπανός αποφάσισε με την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο να εγκατασταθεί στη χώρα της συζύγου του, Γιούλια, η οποία κατάγεται από το Ομσκ. Η πόλη αυτή βρίσκεται στα μισά της διαδρομής μεταξύ της Μόσχας και του Βλαδιβοστόκ.

Για τον νέο τόπο διαμονής του ο Ριέρα σχολιάζει: «Εδώ αγαπούν το ισπανικό ποδόσφαιρο. Η τελευταία μου ομάδα ήταν η Τομ, η οποία βρίσκεται στην πόλη Τομσκ, στο κέντρο της Σιβηρίας. Αν και ποτέ δεν πήγα να παίξω, δεδομένου ότι ο σύλλογος είχε χρέη και η ρωσική ομοσπονδία τον εμπόδισε τελικά να αποκτήσει ποδοσφαιριστές».

Έπειτα συμπλήρωσε: «Δημιούργησα την ακαδημία επειδή μου το ανέθεσαν. Μου αρέσει πραγματικά το ισπανικό ποδόσφαιρο, ο έλεγχος και η κατοχή της μπάλας, η "tiki-taka". Έχει μεγάλη επιτυχία».

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος Ίβηρας εξτρέμ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το μέλλον αλλά και στον περιβόητο... καιρό της Σιβηρίας: «Θέλω να γίνω προπονητής. Βρίσκομαι σε επαφή με κάποιους συλλόγους. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά δεν πρόκειται όλοι να γίνουμε προπονητές της Μπαρτσελόνα.

Όταν ακούν για θερμοκρασίες 30-35 βαθμούς κάτω από το μηδέν, οι Ισπανοί με ρωτούν: Πώς ζεις εκεί; Αλλά είναι ένα κρύο διαφορετικό από το δικό μας. Στη Μαγιόρκα όταν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από μηδέν το καταλαβαίνεις στα κόκαλα, είμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και υπάρχει μεγάλη υγρασία».