Επανέναρξη στις 2 Μαϊου πρότειναν οι σύλλογοι της Serie Α

Να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα στις 2 Μαΐου και να ολοκληρωθεί 28 Ιουνίου πρότειναν οι σύλλογοι της Serie A σε περίπτωση που δεν υπάρξει επιδείνωση με τον κορονοϊό

Επανέναρξη στις 2 Μαϊου πρότειναν οι σύλλογοι της Serie Α

Κοινή γραμμή φαίνεται πως ακολουθούν οι σύλλογοι της Serie A ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα στην Ιταλία και να μην διακοπεί οριστικά εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα πρωταθλήματα της γειτονικής χώρας έχουν διακοπεί ως τις 3 Απριλίου από την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την πανδημία, ωστόσο, θεωρείται απίθανο να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δραστηριότητα από τις 4 Απριλίου.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Repubblica», οι ομάδες που αγωνίζονται στα μεγάλα «σαλόνια» του Καμπιονάτο θέλουν να υπάρξει συνέχεια στον εφετινό θεσμό αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζονται αρνητικές στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πλέι οφ και πλέι άουτ.

Συγκεκριμένα, στην πρόταση που κάνουν είναι να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα στις 2 Μαΐου και να ολοκληρωθεί κανονικά στις 28 Ιουνίου, υπό την βασική προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το πλάνο, θα υπάρχουν εννιά κανονικές αγωνιστικές που θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα και άλλες τρεις εμβόλιμες για να ολοκληρωθούν έτσι οι 12 που απομένουν για το φινάλε της τρέχουσας σεζόν στον θεσμό.