Τελικά, θα γίνει το Γουλβς - Ολυμπιακός;

Στην τηλεδιάσκεψη της UEFA ίσως παρθεί μία απόφαση του... ποδαριού για τα παιχνίδια του Champions League και του Europa League. Η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Γουλβς θα γίνει, αλλά για πολύ καιρό θα είναι άγνωστο το «πότε», ακόμα κι αν οριστεί την Τρίτη μία αρχική ημερομηνία!

Τελικά, θα γίνει το Γουλβς - Ολυμπιακός;

Ρητορικό είναι φυσικά το ερώτημα του τίτλου για το αν θα γίνει το Γουλβς – Ολυμπιακός. Φυσικά και θα γίνει... Δεν γίνεται να μην διεξαχθεί. Το ερώτημα είναι το «πότε». Αυτό - υποτίθεται - θα κληθεί μεταξύ άλλων να λύσει η UEFA στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (17/3), συνομιλώντας με τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετέχουν σε Europa League και Champions League, αλλά και με τις ομοσπονδίες των χωρών.

Αυτή τη στιγμή όλα τα πράγματα είναι στον αέρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όχι αύριο, αλλά σε λίγη ώρα... Μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση με την πανδημία, μπορεί και να βελτιωθεί. Όλα είναι τόσο ρευστά, που κακά τα ψέματα οτιδήποτε κι αν αποφασιστεί από την τηλεδιάσκεψη, μπορεί να ανατραπεί την αμέσως επόμενη μέρα, γιατί ο κορονοϊός δυστυχώς θα ορίσει τις ημερομηνίες των αγώνων.

Το ιδανικότερο για την UEFA θα ήταν οι ρεβάνς του Europa League να γίνουν στις 9 Απριλίου, όπως και τα πρώτα παιχνίδια Σεβίλλη – Ρόμα και Ίντερ – Χετάφε για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Όμως, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες εκείνη την περίοδο; Η αίσθηση όσων γνωρίζουν έως έναν βαθμό τον τρόπο λειτουργίας της UEFA, είναι ότι ούτε στις 9 Απριλίου μπορούν να διεξαχθούν αγώνες, γιατί η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον κορονοϊό από την ίδια την Συνομοσπονδία, δεν είναι και τόσο αισιόδοξη μετά τις συζητήσεις που έχει κάνει με τους επιστήμονες ότι έως τον Απρίλιο θα έχει λυθεί το πρόβλημα.

Εκείνο που προκαλεί πάντως ενδιαφέρον είναι ότι στην παρούσα φάση η UEFA περισσότερο θέλει να λύσει το θέμα της ολοκλήρωσης των εγχώριων πρωταθλημάτων παρά το πώς θα κυλήσουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες. Σε ό,τι αφορά το Champions League και το Europa League, μπορεί να αποφασίσει τη διεξαγωγή μονών νοκ άουτ παιχνιδιών από τη φάση των προημιτελικών και έπειτα. Κάπως έτσι το θέμα θα λυθεί εύκολα.

Αυτό που την «καίει» είναι οι εγχώριες Λίγκες. Το πώς θα τελειώσει η Primera Division, η Serie A, η Premier League, η Bundesliga, η Ligue 1 και φυσικά όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» επισήμως για 15 μέρες, αλλά επί της ουσίας είναι επ’ αόριστον.

Για αυτό λοιπόν, μία προσωρινή απόφαση για το πότε θα γίνει το Γουλβς – Ολυμπιακός αναμένεται να παρθεί την Τρίτη (17/3). Ωστόσο, μην τρέξετε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για το Γουλβερχάμπτον, γιατί το πιθανότερο είναι να τρέχετε να τα ακυρώσετε.