Κορονοϊός: Μέχρι 1.000 θεατές στα γήπεδα της Γαλλίας - Κανονικά με κόσμο οι αγώνες στην Αγγλία

Η Γαλλία αποφάσισε να γίνονται οι αγώνες με μάξιμουμ 1.000 θεατές ενώ στην Αγγλία τα παιχνίδια θα διεξάγονται κανονικά με κόσμο.

Κορονοϊός: Μέχρι 1.000 θεατές στα γήπεδα της Γαλλίας - Κανονικά με κόσμο οι αγώνες στην Αγγλία

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας με ανακοίνωση της, όλοι αγώνες ποδοσφαίρου της Ligue 1 θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για ένα μήνα ενώ κατ εξαίρεση κάποια θα γίνου με παρουσία 1.000 θεατών στις κερκίδες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα.

Παρόμοια θα διεξαχθούν και οι δύο φιλικοί αγώνες της εθνικής Γαλλίας με αυτές των Ουκρανίας και Φινλανδίας στα μέσα Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της υπουργού: «Πρέπει να σεβαστούμε ότι ως χίλια άτομα μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο. Είτε οι ομάδες θα συμμορφωθούν σε αυτή την απόφαση και θα πωλούν ως 1000 εισιτήρια, είτε θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών ή θα αναβάλλουν τα παιχνίδια αν είναι δυνατόν».

Από πλευράς της αγγλικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι το σενάριο της διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων κεκλεισμένων των θυρών, είναι πολύ μακριά από την τωρινή κατάσταση στη χώρα αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στο Νησί.

Πιο αναλυτικά όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού της Αγγλίας, Όλιβερ Ντάουντεν: «Δεν είμαστε στο στάδιο που θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των γηπέδων ή την αναβολή αθλητικών δραστηριοτήτων».

Όσον αφορά την Premier League, η διοργανώτρια αρχή είχε αποφασίσει να απαγορευτούν οι χειραψίες, πράγμα που γρήγορα καταργήθηκε, αφού οι περισσότεροι παίκτες αλλά και προπονητές πανηγυρίζουν μαζί και αγκαλιάζονται.