La Liga: Η Μπέτις «γκρέμισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης (highlights)

Η Μπέτις επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με 2-1 και την «γκρέμισε» από την κορυφή της βαθμολογίας. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Η Μπέτις «γκρέμισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης (highlights)

Με φόρα από την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου (μετά από 5 χρόνια) η Αθλέτικ Μπιλμπάο συνέτριψε στο Βαγιαδολίδ την τοπική Ρεάλ με 4-1.

Ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία των «λιονταριών» που επανέρχονται στο κυνήγι της Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος, ενώ για τους γηπεδούχους ήταν η ισάριθμη ήττα.


Ένα γκολ από πέναλτι στο 51ο λεπτό του Ρομπέρτο Τόρες έδωσε τη νίκη σε μια άλλη Βασκική ομάδα, την Οσασούνα, που, στην Παμπλόνα, επιβλήθηκε της Εσπανιόλ με 1-0.

Αποτέλεσμα που έφερε τους Βάσκους - οι οποίοι προέρχονταν από 2 ήττες - στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι «παπαγάλοι» (που δεν κερδίζουν από τις 9 Φλεβάρη έχοντας δύο πόντους συγκομιδής σε 4 αγώνες) παρέμειναν ουραγοί.

Σαν να μην έφτανε η ήττα αποβλήθηκε ο γκολκίπερ τους Ντιέγκο Λόπεθ (83') πιάνοντας την μπάλα εκτός περιοχής.

Πολύ μεγάλο διπλό έκανε η Λεγανές, η οποία πέρασε νικηφόρα από το «Μαδριγάλ» επικρατώντας με σκορ 2-1 της Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την έκτη θέση. Από την άλλη, όμως, η Λεγανές πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία. Στο 67' της αναμέτρησης έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Σιόβας. Στο άλλο ματς η Λεβάντε έμεινε στο 1-1 με τη Γρανάδα.

Η 27η αγωνιστική της La Liga ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι της Μπέτις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα της Ανδαλουσίας σημείωσε μία πολύ μεγάλη νίκη επί των Μαδριλένων και έκανε δώρο στη Μπαρτσελόνα. Η Μπέτις προηγήθηκε με τον Σίντνεϊ και η Ρεάλ ισοφάρισε λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με πέναλτι του Μπενζεμά. Ο Τέγιο στο 82’ χάρισε τη μεγάλη νίκη στη Μπέτις και… γκρέμισε τη Ρεάλ από την κορυφή.

Τα παιχνίδια του Σαββάτου

Η Θέλτα κατάφερε να μείνει όρθια στην έδρα της Χετάφε στο τελευταίο χρονικά ματς του Σαββάτου στην 27η αγωνιστική της La Liga.

Οι γηπεδούχοι αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0 χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανέβουν στην τρίτη θέση.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Νωρίτερα, η Ατλέτικο ήθελε πάση θυσία τη νίκη ώστε να προσπεράσει στη βαθμολογία τη Σεβίλλη, ωστόσο η ομάδα της Ανδαλουσίας έμεινε «όρθια» στη Μαδρίτη φεύγοντας με τον πολύτιμο βαθμό.

Οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν νωρίς, οι «κολτσονέρος» κατάφεραν να γυρίσουν το ματς από 0-1 σε 2-1 σε ένα τετράλεπτο, όμως το πέναλτι-γκολ του Οκάμπος στο 43' έγραψε το τελικό 2-2.

Η Σαββατιάτικη δράση στην Primera Division κορυφώθηκε με την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους «μπλαουγκράνα» να δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό αλλά να φτάνουν τελικά στη νίκη με 1-0 χάρη στο πέναλτι-γκολ του Μέσι στο 81'.

Την Παρασκευή...

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν οι Αλαβές και Βαλένθια, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής στην Ισπανία.

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν με το φάουλ-«οβίδα» του Παρέχο, για να ισοφαρίσουν στο β' οι Βάσκοι με τέρμα του Μέντεθ.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/3

Αλαβές – Βαλένθια 1-1
(73' Μέντεθ - 34' Παρέχο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/3

Έιμπαρ– Μαγιόρκα 1-2
(90'+1' Μπίγας - 42' Ροντρίγκεθ, 78' Κούμπο)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2
(32' πέν. Μοράτα, 36' Ζοάο Φέλιξ - 19' Ντε Γιόνγκ, 43' πέν. Οκάμπος)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
(81' πέν. Μέσι)

Χετάφε – Θέλτα 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3

Οσασούνα – Εσπανιόλ 1-0
(51' πεν. Ρ. Τόρες)



Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-4
(76' Σάντρο - 3' Ουνάι Λόπεθ, 24' Ραούλ Γκαρθία, 87' Ινιάκι Γουίλιαμς, 92' Κόρντομπα)

Λεβάντε – Γρανάδα 1-1

(11’ Μάρτι – 60’ Μασίς)

Βιγιαρεάλ – Λεγανές 1-2

(5’ Μορένο – 47’, 80’ πεν. Όσκαρ)

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

(40’ Σίντνεϊ, 82’ Τέγιο – 45’ πεν. Μπενζεμά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ