O Χιμένεθ για Βαλβέρδε, Μέσι, Μαραντόνα, Κριστιάνο και την επιστροφή του στην ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική «Marca» και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως θα επέστρεφε στην ΑΕΚ χωρίς να συζητήσει το οικονομικό. Τι είπε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

O Χιμένεθ για Βαλβέρδε, Μέσι, Μαραντόνα, Κριστιάνο και την επιστροφή του στην ΑΕΚ

Συνέντευξη στην ισπανική «Marca» παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ με αφορμή την εξαιρετική πορεία της Αλ Ουάχντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπό τις οδηγίες του 56χρονου τεχνικού από τον περασμένο Οκτώβρη, ο σύλλογος όχι μόνο επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά βρίσκεται και στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και απέχει μόλις έναν πόντο από την τρίτη θέση και την Αλ Τζαζίρα, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Ασιατικού Champions League της επόμενης περιόδου.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε στην εμπειρία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα, όμως, ρωτήθηκε για το προπονητικό του παρελθόν και αποκάλυψε πως μόνο για την Σεβίλλη και την ΑΕΚ θα επέστρεφε δίχως να συζητήσει για χρήματα.

«Έχω την εμπειρία αρκετών πρωταθλημάτων. Με βάση την ποιότητα, το καλύτερο είναι το ισπανικό. Ωστόσο, το πιο απαιτητικό είναι το ελληνικό, επειδή υπάρχει τεράστια πίεση από τους φιλάθλους. Στα ΗΑΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους προπονητές. Στόχος μου είναι να επιστρέψω στην Ισπανία το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν θα απέκλεια και μία επιστροφή στην Ελλάδα μελλοντικά», σχολίασε αρχικά ο Χιμένεθ.

Όσον αφορά την ΑΕΚ και την περίοδο της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης», σημείωσε: «Καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο μετά από 24 χρόνια. Οι ελληνικές ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Ήταν μία περίοδος κατά την οποία ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά κι εδώ στα ΗΑΕ δεν αποκλείω να παλέψω κάποια στιγμή για τον τίτλο».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα επέστρεφε στη Σεβίλλη χωρίς να συζητήσει τα χρήματα, απάντησε: «Φυσικά. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου και κάποια στιγμή σίγουρα θα επιστρέψω. Αυτήν την στιγμή όμως έχει έναν καλό προπονητή».

Επιπρόσθετα, για την αγωνιστική κρίση της Μπαρτσελόνα και την απόφαση της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» να απολύσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε από την τεχνική ηγεσία και να τον αντικαταστήσει με τον Κίκε Σετιέν, υπογράμμισε: «Το ποδόσφαιρο είναι αποτελέσματα. Ένα καλό αποτέλεσμα φτιάχνει τα πάντα. Το έχουμε δει τελευταία και στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στην Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα είχε έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, και τώρα έχει έναν άλλο τεχνικό, τον Σετιέν. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για κάτι που δεν γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στο ποδόσφαιρο προσπαθούμε πάντα να δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε όταν μας καλούν».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε μεταξύ άλλων να επιλέξει Μέσι ή Μαραντόνα επέλεξε τον «Ντιεγκίτο», ενώ ανάμεσα σε Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο προτίμησε τον Αργεντινό αρχηγό της Μπαρτσελόνα. Μεταξύ Σετιέν και Βαλβέρδε διάλεξε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ για το ποια ομάδα θα ήθελε να κατακτήσει το εφετινό Champions League απάντησε την Ατλέτικο Μαδρίτης.