Σκέψη για διακοπή του Καμπιονάτο, αν παίκτης διαγνωσθεί με κορονοϊό

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, αποκάλυψε ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να διακοπεί το εφετινό ιταλικό πρωτάθλημα αν ποδοσφαιριστής διαγνωστεί με κορονοϊό

Σκέψη για διακοπή του Καμπιονάτο, αν παίκτης διαγνωσθεί με κορονοϊό

Νέα μέτρα είναι έτοιμη να πάρει η ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο «Rai Sport» ο πρόεδρος Γκαμπριέλε Γκραβίνα, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να διακοπεί το πρωτάθλημα στην γειτονική χώρα σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής νοσήσει από τον νέο ιό.

«Αν ένας παίκτης της Serie A είναι θετικός στον κορονοϊό, δεν αποκλείουμε το γεγονός να διακοπεί ολόκληρη η σεζόν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να υιοθετήσουμε ό,τι μέτρο είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των αθλητών. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γκραβίνα.

Όσον αφορά την απόφαση που έχει ήδη παρθεί, να διεξάγονται οι αγώνες στην Ιταλία κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 3 Απριλίου, σημείωσε: «Να παίζεις πίσω από κλειστές πόρτες δεν είναι ολοκληρωμένο ματς, αλλά το να βλέπει ένας πρόεδρος το δικό του συμφέρον δεν στέλνει καλό μήνυμα για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όποιος βλέπει μόνο το δικό του κομμάτι αντιπροσωπεύει τον αργό θάνατο του αθλητικού μας συστήματος».