Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0, η Λίβερπουλ στο +25 (vid - βαθμολογία)

Έτοιμη να επιστρέψει στο θρόνο της Πρωταθλήτριας Αγγλίας έπειτα από 30 χρόνια, είναι η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Σίτι  (2-0), στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0, η Λίβερπουλ στο +25 (vid - βαθμολογία)

Η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Σίτι, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και κράτησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα 25 βαθμούς πίσω από την κορυφή (82β. έναντι 57β.) και την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία χρειάζεται 2 νίκες στις εναπομείνασες 10 αγωνιστικές για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου για 19η φορά στην ιστορία της, αλλά πρώτη μετά από 30 χρόνια!

Στο 30' η ομάδα του Πολ Σκόουλς πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν έπειτα από "κομπίνα" σε εκτέλεση φάουλ, ο Μπρούνο Φερνάντες σήκωσε την μπάλα για τον Μαρσιάλ, ο οποίος με πλασέ στην έκανε το 1-0. Η Σίτι πίεσε στην επανάληψη και είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά το τελειωτικό χτύπημα για τους "Πολίτες" ήρθε στις καθυστερήσεις από τραγικό λάθος του Έντερσον, που έδωσε τη δυνατότητα στον ΜακΤόμινεϊ με απευθείας σουτ από περίπου 40 μέτρα να κάνει το 2-0!

Νωρίτερα, με το εμφατικό 4-0 επιβλήθηκε η Τσέλσι της Έβερτον του πρώην πρώην προπονητή της Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός δεν είχε επιστρέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το 2011, που είχε αποχωρήσει από την ομάδα του Λονδίνου. Τα αποτέλεσμα συνιστά επιστροφή των «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ στις επιτυχίες διατηρώντας τους 4ους, ενώ τα «ζαχαρωτά» στα τελευταία 3 ματς έχουν συγκομιδή ενός βαθμού.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Tα ματς του Σαββάτου

Το τρίτο σερί της τρίποντο στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Άρσεναλ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Οι «κανονιέρηδες», που παραμένουν αήττητοι στον θεσμό μέσα στο 2020, κέρδισαν 1-0 την Γουέστ Χαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι στο «Έμιρεϊτς» για την 29η αγωνιστική.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα πέτυχε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ με την βοήθεια και του VAR, ενώ τα «σφυριά» δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν για να φτάσουν έστω στην ισοφάριση και γνώρισαν την έκτη σερί τους εκτός έδρας ήττα στον θεσμό.

Πέραν αυτών, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη στην έδρα της (1-0) κόντρα στη Νόριτς χάρη στο τέρμα του Σαρπ στο 36΄και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακά της, Ντιν Χέντερσον, και ισοβαθμεί με την Γουλβς στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με το ίδιο σκορ (1-0) της Γουότφορντ, με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να μπαίνει ως αλλαγή στο 70’, ενώ η Νιουκάστλ έφυγε με τους τρεις βαθμούς (0-1) από το «Σεν Μέρις» κόντρα στην Σαουθάμπτον κι έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της στα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η Λίβερπουλ μετά την ήττα από την Γουότφορντ, που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα, αλλά και την αντίστοιχη από την Τσέλσι που της κόστισε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας. Το κακό τελικά δεν… τρίτωσε για τους «κόκκινους», οι οποίοι κέρδισαν σήμερα 2-1 την Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ» για την 29η αγωνιστική της Premier League και θέλουν πια άλλες τρεις νίκες για να «σφραγίσουν» τον τίτλο στην κατηγορία.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπόρνμουθ μόλις στο ένατο λεπτό με το τέρμα που σημείωσε ο Γουίλσον (0-1), αλλά στο 25’ έφτασε στην ισοφάριση με τον Σαλάχ και στο 33’ πέτυχε την ανατροπή με τον Σαντιό Μανέ. Η Μπόρνμουθ άγγιξε την ισοφάριση στο 60’ αλλά ο Μίλνερ πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, ενώ στο 75’ ο Μανέ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-3, όταν σημάδεψε το δοκάρι.

Η Τότεναμ από την πλευρά της δεν κατάφερε να νικήσει την Μπέρνλι με την οποία έμεινε στο 1-1 και πλέον δείχνει να χάνει το… τρένο για την πρώτη πεντάδα. Ο Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα του με πέντε στόπερ σε αυτό το παιχνίδι και μοιραία δεν κατάφερε να πάρει το διπλό.

Το προφίλ της 29ης αγωνιστικής
Σάββατο (7/3)

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 2-1
(25’ Σαλάχ, 33’ Μανέ – 9’ Γουίλσον)

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0
(78’ Λακαζέτ)

Γούλβς - Μπράιτον 0-0

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-0
(28’ Ζ. Αγιού.)

Σαουθάμπτον - Νιουκάστλ 0-1
(79’ Σεν Μαξιμίν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 1-0
(36’ Σαρπ)

Μπέρνλι-Τότεναμ 1-1

(13’ Γουντ – 50’ πεν. Ντέλε Άλι)

Κυριακή (8/3)
Τσέλσι-Έβερτον 4-0
(14' Μάουντ, 21' Πέδρο, 51' Γουίλιαν, 54' Ζιρού)


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0
(30' Μαρσιάλ, 90'+3 ΜακΤόμνεϊ)

Δευτέρα (9/3)
Λέστερ-Άστον Βίλα (22:00)