Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0: Με σφραγίδα Βινίσιους οι «μερένγκες»! (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Μπαρτσελόνα χάρη σε γκολ των Βινίσιους και Μαριάνο Ντίας, περνώντας ξανά στην πρώτη θέση της La Liga με έναν βαθμό διαφορά από τη μεγάλη της αντίπαλο!

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0: Με σφραγίδα Βινίσιους οι «μερένγκες»! (highlights)

Το πρώτο Clasico του 2020 έμελλε να γράψει... Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένγκες» πήραν τεράστιας σημασίας νίκη για την... κούρσα της φετινής La Liga με σκορ 2-0, αφού πέραν του ότι προσπέρασαν τη Μπαρτσελόνα και είναι ξανά στην πρώτη θέση, πήραν και πολύτιμη ψυχολογία για τη συνέχεια.

Πρωταγωνιστής της νίκης των Μαδριλένων ήταν ο Βινίσιους, ο πιτσιρικάς άσος της Ρεάλ, ο οποίος είχε ουκ ολίγες επελάσεις από αριστερά ταλαιπωρώντας τους Σεμέδο και Πικέ, αλλά και το υπερπολύτιμο γκολ στο 70'. Στο 90'+2' ο Μαριάνο Ντίας κατόρθωσε να σκοράρει δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, «κλειδώνοντας» το τρίποντο.

Μονότερμα η Μπάρτσα στο α' μέρος!

Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο κύλησε σχεδόν τέλεια για τη Μπαρτσελόνα. Και λέμε «σχεδόν», γιατί το ιδανικό για τους «μπλαουγκράνα» θα ήταν να είχαν πετύχει κι ένα γκολ σε κάποια από τις κλασικότατες φάσεις που δημιούργησαν με πρωταγωνιστές τους Γκριεζμάν στο 21' (σούταρε άουτ), Αρτούρ στο 34' και Μέσι στο 38' (σε αμφότερες τις φάσεις έσωσε ο Κουρτουά).

Η Μπάρτσα έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό επιβάλλοντας χαμηλό τέμπο, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τις επελάσεις του Βινίσιους, ενώ δημιούργησε (και σπατάλησε) τουλάχιστον τρεις φάσεις για γκολ, οι δύο εξ αυτών ελέω του Κουρτουά, ο οποίος πραγματοποίησε ισάριθμες σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας «όρθια» την ομάδα του σε ένα κακό ημίχρονο.

Αλλαγή ρυθμού και «σφραγίδα» Βινίσιους

Ίδιο μοτίβο και στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης, όμως κάπου εκεί οι «μερένγκες» ξαφνικά αφυπνίστηκαν. Με «όπλο» την ταχύτητα απείλησαν συνεχόμενες φορές την εστία του Τερ Στέγκεν, ο οποίος υποχρεώθηκε σε δύο καίριες αποκρούσεις σε σουτ του Ίσκο (58', 61').

Το ματς έγινε... ροντέο, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω σε ρυθμό που σαφώς βόλευε τους Μαδριλένους. Ο... νεοφερμένος Μπρέιθγουεϊτ -στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα!- λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας του κλάσικο χάνοντας κλασική ευκαιρία στο 69' (έσωσε ξανά ο Κουρτουά) και αμέσως μετά εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Ο Βινίσιους μπήκε μόνος του στην περιοχή της Μπάρτσα από αριστερά και πλάσαρε, με τη μπάλα να αλλάζει εντελώς πορεία μετά την κόντρα που έβαλε ο Πικέ και να καταλήγει στην κλειστή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει σε αυτή τη φάση- Τερ Στέγκεν, για το 1-0!

Οι Καταλανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στα εναπομείναντα λεπτά, είχαν δυο πολύ καλές στιγμές με τους Μέσι (75') και Πικέ (80'), όμως η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα. Και στο 90'+2' τιμωρήθηκαν για την αδυναμία τους να τη στείλουν στο... πλεχτό, καθώς ο Μαριάνο Ντίας δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς στη θέση του Μπενζεμά, πλάσαρε ιδανικά τον Τερ Στέγκεν προκαλώντας... φρενίτιδα στο Μπερναμπέου.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Βαλβέρδε (86' Λούκας Βάσκες), Ίσκο (78' Μόντριτς), Κρόος, Βινίσιους, Μπενζεμά (90'+1' Μαριάνο Ντίας).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Βιδάλ (69' Μπρέιθγουεϊτ), Αρτούρ (82' Ράκιτιτς), Μπούσκετς, Ντε Γιόνγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (82' Φατί).