Bundesliga: Μάχη για το Champions League και την παραμονή στην κατηγορία

Σήμερα, Σάββατο (12/05) και ώρα Ελλάδος 16:30 θα ολοκληρωθεί και η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Μεγάλες μάχες για έξοδο στην Ευρώπη και το Champions League αλλά και για την παραμονή στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της Γερμανίας. 

Bundesliga: Μάχη για το Champions League και την παραμονή στην κατηγορία

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα και μαζί με την Σάλκε που έχει πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League είναι οι μοναδικές ομάδες της πρώτης «οκτάδας» που είναι βαθμολογικά αδιάφορες.

Τέσσερις ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για το Champions League και δύο για το Europa League.

Ντόρτμουντ, Χόφενχαϊμ, Λεβερκούζεν και Λειψία διεκδικούν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια. Πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο η Ντόρτμουντ ενώ η Λειψία ψάχνει ένα θαύμα.

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ

Η Χόφενχαϊμ υποδέχεται την Ντόρτμουντ στο κατάμεστο The WIRSOL Rhein-Neckar Arena. Για να μείνει εκτός τετράδας η Μπορούσια θα πρέπει να ηττηθεί από την Χόφενχαϊμ και η Λεβερκούζεν να νικήσει το Ανόβερο καλύπτοντας την διαφορά των έξι τερμάτων. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 52 βαθμούς ενώ οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη θέση έχουν 55 βαθμούς.

Λεβερκούζεν-Ανόβερο

Η ομάδα που αγωνίζεται ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Ρέτσος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης με 52 βαθμούς. Ψάχνει την νίκη με αρκετά τέρματα διαφορά και σε συνδυασμό με την ήττα της Ντόρτμουντ θα «κουνήσει» σεντόνι την νέα σεζόν. Διαφορετικά εφόσον πάρει την νίκη κόντρα στο Ανόβερο θα πρέπει να μην νικήσει η Χόφενχαϊμ για να πάρει οδηγηθεί στην τέταρτη θέση. Το Ανόβερο θα αγωνιστεί χωρίς πίεση καθώς έχει ήδη «σωθεί».

Χέρτα-Λειψία

Για να καταφέρει η Λειψία να πάρει το εισιτήριο για το Champions League θα πρέπει η Ντόρτμουντ να νικήσει, να χάσει δηλαδή η Χόφενχαϊμ και να χάσει και η Λεβερκούζεν. Η Λειψία βρίσκεται στην έκτη θέση με 50 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι.

Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Χωρίς άγχος η Σάλκε καθώς έχει πάρει ήδη το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Η Άιντραχτ μόνο με καλύτερο αποτέλεσμα από την Λειψία θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Europa League αφού βρίσκεται κάτω από την Λειψία στην έβδομη θέση έχοντας έναν βαθμό λιγότερο (49βαθμοί).

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγάρδη

Οι φιλοξενούμενοι για να «βγουν» στην Ευρώπη θα πρέπει να νικήσουν την Μπάγερν και να πάρουν περισσότερους βαθμούς από την Λειψία και την Άιντραχτ καλύπτοντας παράλληλα και την διαφορά των τριών τερμάτων. Η Μπάγερν έχει 84 βαθμούς ενώ η Στουτγάρδη 48 βαθμούς.

Στην μάχη για την παραμονή έχουν τεθεί το Αμβούργο, η Βόλφσμπουργκ και η Φράιμπουργκ.

Αμβούργο-Γκλάντμπαχ

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς και μείον δύο από την 16η Βόλσφμπουργκ που έχει 30 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική το Αμβούργο πρέπει να νικήσει την Γκλάντμπαχ και να ηττηθεί η Βόλφσμπουργκ στην έδρα της απ' την Κολωνία για να καταφέρει έτσι να πάει σε μπαράζ.

Βόλφσμπουργκ-Κολωνία

Η Βόλφμπουργκ όπως φαίνεται θα παίξει μπαράζ για να μείνει στην κατηγορία.Έχει 30 βαθμούς και δύο παραπάνω από το Αμβούργο. Πάντως με νίκη μπορεί να αποφύγει και τα μπαράζ, αρκεί να χάσει η Φράιμπουργκ απ' την Άουγκσμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ

Η Φράιμπουργκ αν καταφέρει να πάρει έστω έναν βαθμό θα σωθεί και δεν θα χρειαστεί να παίξει ούτε μπαράζ. Βρίσκεται στην 15η θέση με 33 βαθμούς, αλλά έχει διαφορά 3 βαθμούς από την 16η ομάδα που θα παίξει μπαράζ. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 11η θέση με 41 βαθμούς και θα αγωνιστούν χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο.

Το μοναδικό, παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά ματς είναι αυτό μεταξύ Μάιντζ - Βέρντερ Βρέμης. Οι δύο ομάδες έχουν σωθεί από την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος.