Δεν έχει τέλος η κατάρα του Ντέιβιντ Μόγιες

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκτός έδρας την Λίβερπουλ σε καμία διοργάνωση, καθ’ όλη την διάρκεια της προπονητικής του καριέρας, αλλά το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο εφέτος είναι η «σωτηρία» της Γουέστ Χαμ στην Premier League

Δεν έχει τέλος η κατάρα του Ντέιβιντ Μόγιες

Η Λίβερπουλ έστω κι αν δυσκολεύτηκε στο «Άνφιλντ» με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ, κατάφερε τελικά να κερδίσει (3-2) τους λονδρέζους και να πάρει το τρίποντο στην έδρα της. Έτσι, όχι μόνο βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Premier League και μαθηματικά, αφού θέλει άλλες τέσσερις νίκες στα εναπομείναντα 11 παιχνίδια της, αλλά ισοφάρισε και 2 ρεκόρ: αυτό των 18 συνεχόμενων νικών της Μάντσεστερ Σίτι στην κατηγορία, όπως επίσης και το αντίστοιχο ρεκόρ του προπονητή – θρύλου της, Μπιλ Σάνκλι, στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο οποίος είχε οδηγήσει τους «κόκκινους» το 1972 σε 21 εντός έδρας νίκες στο «Άνφιλντ».

Την στιγμή όμως, που τα χαμόγελα έλαμπαν στα πρόσωπα των παικτών της θρυλικής ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ για την επιτυχία τους, στην αντίπερα… όχθη ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες, τα είχε… με την τύχη του! Ή μάλλον… με την κατάρα που τον κυνηγάει, αφού όσες φορές στην προπονητική του καριέρα προσπάθησε να φύγει νικητής από το «άντρο» της Λίβερπουλ ουδέποτε τα κατάφερε!

Στο Νησί ο 56χρονος τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο των Πρέστον, Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σάντερλαντ και Γουέστ Χαμ. Σε 16 όμως συνολικά προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ούτε μία νίκη στο «Άνφιλντ». Για την ακρίβεια μετράει 7 ισοπαλίες και 9 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, ακόμα και κατά την διάρκεια της πορείας του στην τεχνική ηγεσία της Έβερτον, που κράτησε έντεκα ολόκληρα χρόνια, ήτοι από το 2002 ως το 2013, τα «ζαχαρωτά» μέχρι σήμερα παραμένουν χωρίς νίκη στο «Άνφιλντ» από την «αυγή» του νέου αιώνα, καθώς η τελευταία τους επιτυχία ήταν το… 1999!

Χθες (24/02) ο Σκωτσέζος βρέθηκε πολύ κοντά στο να βάλει τέλος σ’ αυτήν την «κατάρα», αλλά πρώτα είδε τον τερματοφύλακά του στην Γουέστ Χαμ, Λούκας Φαμπιάνσκι, να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σουτ του Σαλάχ και να δίνει την ευκαιρία στην Λίβερπουλ να κάνει το 2-2, πριν έρθει και το τρίτο γκολ των «κόκκινων» στο 81’ από τον Μανέ για να τον «βυθίσει» στην απογοήτευση.

Η μάχη για την σωτηρία των Λονδρέζων

Ο «πονοκέφαλος», βέβαια, για τον Μόγιες είναι ακόμα μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς πως με το αποτέλεσμα αυτό τα «σφυριά» παρέμειναν για ακόμα μία αγωνιστική στην ζώνη του υποβιβασμού της Premier League και ο φόβος ολοένα και μεγαλώνει για το μέλλον της ομάδας λίγο πριν το φινάλε στην κατηγορία.

Η τελευταία φορά που οι λονδρέζοι είχαν υποβιβαστεί από τα «σαλόνια» ήταν την περίοδο 2010-2011, όταν τερμάτισαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 πόντους. Εφέτος σε 27 αναμετρήσεις έχουν συγκεντρώσει μόλις 24 πόντους και η τελευταία τους νίκη ήταν την Πρωτοχρονιά στο 4-0 επί της Μπόρνμουθ.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τις επόμενες πέντε αγωνιστικές ο σύλλογος έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σαουθάμπτον, Άρσεναλ, Γουλβς, Τότεναμ και Τσέλσι, ο ίδιος ο προπονητής έχει μπροστά του έναν «Γολγοθά»!

Κάθε παιχνίδι δεδομένα θα είναι τελικός όχι μόνο για την ομάδα αλλά και το μέλλον του ιδίου στην τεχνική ηγεσία κι αυτό που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι αν θα καταφέρει να κρατήσει τα «σφυριά» στα μεγάλα «σαλόνια» ή αν ο σύλλογος της αγγλικής πρωτεύουσας θα επιστρέψει στην Championship για πρώτη φορά μετά από περίπου μία δεκαετία. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο πριν πέσει η «αυλαία» και της εφετινής αγωνιστικής περιόδου στην Premier League.