Πέθανε ο θρυλικός αμυντικός του Άγιαξ, Μπάρι Χουλσόφ (pic+vid)

Ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του Άγιαξ ο Μπάρι Χουλσόφ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. 

Πέθανε ο θρυλικός αμυντικός του Άγιαξ, Μπάρι Χουλσόφ  (pic+vid)

Θλίψη στον Άγιαξ και στο ολλανδικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών μία από τις πιο θρυλικές μορφές του Αίαντα, ο Μπάρι Χουλσόφ.

Ο θρυλικός κεντρικός αμυντικός των Ολλανδών, απεβίωσε ύστερα από μεγάλη μάχη για αρκετά χρόνια με πολύ σοβαρή ασθένεια. Ο Χουλσόφ αγωνίστηκε 143 φορές στο πρωτάθλημα με τον Άγιαξ και 12 ακόμα την Εθνική Ολλανδίας.

Κατέκτησε 6 φορές το πρωτάθλημα, 4 φορές το Κύπελλο, 2 το Super Cup Ευρώπης και 1 το Διηπειρωτικό. Το 1991 ως προπονητής πέρασε για σύντομο διάστημα από τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα.

Παλιές γιαννιώτικες ιστορίες: Η χριστουγεννιάτικη παραίτηση του Μπάρι Χουλσόφ από τον ΠΑΣ

Να σημειωθεί, ότι στο 45% των αγώνων που έπαιξε με τη φανέλα του Άγιαξ, ο Αίαντας δεν δέχτηκε καν γκολ. Κι αυτό παραμένει μέχρι σήμερα το κορυφαίο ποσοστό στην ιστορία των Ολλανδών.

Ο Χουλσόφ που υπηρέτησε για 10 χρόνια -από το 1967 έως και το 1977- τον Αίαντα, υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της συντροφιάς του Γιόχαν Κρόιφ και μαζί κατέκτησαν για τρεις διαδοχικές φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973), τη μία στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, το 1969 ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Δείτε τον Χουλσόφ να σκοράρει κατά της Ρεάλ Μαδρίτης