Serie A: Η Λάτσιο 2-1 την Ίντερ και στο κυνήγι της πρωτοπόρου Γιουβέντους (βαθμολογία)

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Μπρέσια παρότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ...ξεκουραζόταν κι απολαμβάνει την μοναξιά στης κορυφής, αφού η αήττητη από τις 25 Σεπτέμβρη Λάτσιο νίκησε, μ' ανατροπή, 2-1 την Ίντερ, «γκρεμίζοντας» την από το «ρετιρέ», απ' όπου απέχει έναν πόντο!  

Serie A: Η Λάτσιο 2-1 την Ίντερ και στο κυνήγι της πρωτοπόρου Γιουβέντους (βαθμολογία)

Παρά την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, που... ξεκουραζόταν η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Μπρέσια κι επανήλθε μόνη της επικεφαλής της Serie A.

Ωστόσο οι «μπιανκονέρι» για να φτάσουν στο «τρίποντο» χρειάστηκε να πάρει δύο κίτρινες σε διάστημα 4 λεπτών ο Αγέ (33’ -37' γι ισάριθμα φάουλ πάνω στον Ράμσεϊ).

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι σκόρερς Ντιμπάλα και Κουαδράδο, ενώ οι παίκτες του Σάρι είχαν και τρία δοκάρια με τους Ρουγκάνι, Μπεντανκούρ και Ντιμπάλα.

Στα θετικά η επάνοδος του Κιελίνι από τραυματισμό (δεν έπαιζε από τις 24 Αυγούστου!), αλλά χτύπησε ο Πιάνιτς.

Στο τελευταίο ματς της 24ης αγωνιστικής η Λάτσιο επικράτησε με 2-1 κι ανατροπή της ως χθες συμπρωτοπόρου Ίντερ και είναι εκείνη 2η κι η ομάδα που κυνηγά τη «Γηραιά Κυρία», ούσα στον πόντο από το «ρετιρέ»!

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι - αήττητη, στο πρωτάθλημα, από το ματς του πρώτου γύρου με τους Λομβαρδούς (25/09) - είχε δοκαρι με τον Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς (9') αλλά βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, στο ημίχρονο, από το παρθενικό γκολ του Άσλεϊ Γιανγκ στα «νερατζούρι».

Ωστόσο στην επανάληψη το 26ο γκολ του (πρώτου σκόρερ πανευρωπαϊκά) Τσίρο Ιμόμπιλε, μ' εύστοχο πέναλτι κι εκείνο του Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς προσυπέγραψαν την ολική επαναφορά των «πρωτευουσιάνων».

Πεντάρα η Φιορεντίνα στη Γένοβα, νίκες για Πάρμα - Νάπολι!

Νωρίτερα η Φιορεντίνα διέλυε την Σαμπντόρια (που είναι στον πόντο από τη ζώνη του υποβιβασμού) με 5-1, ενώ με το πρώτο γκολ του Ζερβινιό μετά την επιστροφή του από το Κατάρ και το… σκασιαρχείο για να πάρει μεταγραφή νίκησε η Πάρμα στο Σασουόλο (1-0).

Με το ίδιο σκορ (με το οποίο είχε νικήσει και την Ίντερ στο Κύπελλο) επιβλήθηκε στο Κάλιαρι κι η Νάπολι με σκόρερ τον Μέρτενς κι ελπίζει σε ευρωπαϊκή έξοδο.

Πριν απ' όλα αυτά το Κυριακάτικο πρόγραμμα του Campionato είχε ξεκινήσει στο Ούντινε με το 0-0 μεταξύ Ουντινέζε κι Ελλάς Βερόνα.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για 9ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι και παραμένουν σε τροχιά Ευρώπης. Όσον αφορά στην Ουντινέζε μόλις το δεύτερο βαθμό της στα πέντε τελευταία της παιχνίδια.

Τα ματς του Σαββάτου

Υπερπολύτιμη νίκη με σκορ 2-1 πήρε η Λέτσε στο εναρκτήριο ματς του Σαββάτου (15/2) για την 24η αγωνιστική της Serie A.

Οι «λούπι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στην ουραγό μεν σκληροτράχηλη δε ΣΠΑΛ, ωστόσο πήραν το τρίποντο και απομακρύνθηκαν περαιτέρω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Λίγο αργότερα, η Τζένοα πέρασε σαν... σίφουνας από την έδρα της Μπολόνια, την οποία συνέτριψε με σκορ 0-3.

Το προφίλ της 24ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/2

Λέτσε - ΣΠΑΛ 2-1
(15' πέν. Μανκόζου, 66' Μάγερ - 47' Πετάνια)

Μπολόνια - Τζένοα 0-3
(28' Σουμαορό, 44' Σανάμπρια, 90' πέν. Κρισίτο)

Αταλάντα - Ρόμα 2-1

(50' Παλομίνο, 59' Πάσαλιτς - 45' Ντζέκο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/2

Ουντινέζε – Ελλάς Βερόνα 0-0

Γιουβέντους – Μπρέσια 2-0
(39’ Ντιμπάλα, 75’ Κουαδράδο)

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα 1-5

(90’ Γκαμπιαντίνι – 8’ (αυτ.) Θόρσμπι, 18’ (πεν.), 57’ Βλάχοβιτς, 40’ (πεν.), 78’ Κιέζα)

Σασουόλο – Πάρμα 0-1
(25’ Zερβινιό)

Κάλιαρι – Νάπολι 0-1
(65’ Μέρτενς)

Λάτσιο - Ίντερ 2-1
(50' πεν. Ιμόμπιλε, 69' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς - 44' Γιανγκ)


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2

21.45: Μίλαν - Τορίνο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ