Η Άρσεναλ δεν σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό

Οι διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο Europa League και τα άλλα τρία κομβικά ματς, που θα κρίνουν σε διάστημα 15 ημερών πολλά όσον αφορά την εφετινή πορεία της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις

Η Άρσεναλ δεν σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό

Δεκαπενθήμερο «φωτιά» έρχεται στην Άρσεναλ με κρίσιμες αναμετρήσεις που θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την εφετινή πορεία της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Γιατί δεν είναι μόνο οι διπλοί αγώνες με τον Ολυμπιακό στην φάση των «32» του Europa League, που θα καθορίσουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού, αλλά και άλλα τρία «κομβικά» ματς που οι λονδρέζοι «καίγονται» για θετικά αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι μας χωρίζουν λίγες μόλις ημέρες από την ευρωπαϊκή «μάχη» στο «Γ. Καραϊσκάκης», η προσοχή των «κανονιέρηδων» είναι επικεντρωμένη στο αυριανό παιχνίδι με την Νιουκάστλ στο Λονδίνο για το πρωτάθλημα. Ένα ματς «σταθμός» για τον σύλλογο, με τη νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα.

Με δεδομένο ότι η Άρσεναλ απέχει 10 πόντους από την τέταρτη στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League, Τσέλσι (σ. η οποία την προσεχή Δευτέρα υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), οι «κανονιέρηδες» θέλουν αύριο (16/02) πάση θυσία το τρίποντο για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους για μια θέση στην πρώτη τετράδα, που οδηγεί την επόμενη σεζόν στο Champions League.

Οι λονδρέζοι προέρχονται από τέσσερις σερί ισοπαλίες στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στην Πρέμιερ Λιγκ κι από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη έχουν πανηγυρίσει μόνο μία νίκη (!) σε σύνολο εννέα αγώνων. Αν συνεχίσουν λοιπόν την ίδια… πορεία, ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στη Νιουκάστλ, ουσιαστικά θα βάλει κι ένα πρόωρο τέλος στις ελπίδες τους για την τετράδα.

Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη

Εν συνεχεία, ακολουθεί το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό (20/02) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Europa League, που φυσικά θα παίξει σημαντικό ρόλο πριν την ρεβάνς στο Λονδίνο, ενώ τρεις ημέρες αργότερα (23/02) οι «κανονιέρηδες» έχουν ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που και πάλι η νίκη είναι μονόδρομος.

Είναι ο αγώνας στην αγγλική πρωτεύουσα κόντρα στην Έβερτον, η οποία από την ημέρα που ο Κάρλο Αντσελότι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία εντυπωσιάζει με την πορεία της και φιλοδοξεί και αυτή στην ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της Premier League. Μάλιστα, υπενθυμίζεται πως με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο, τα «ζαχαρωτά» έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα μετά την… αήττητη Λίβερπουλ!

Επόμενος «σταθμός» για την Άρσεναλ είναι η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (27/02) στο «Έμιρεϊτς», που οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους για την πρόκριση στους «16» του Europa League, και στην συνέχεια έρχεται το εκτός έδρας ματς των «κανονιέρηδων» με την Πόρτσμουθ με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σε διάστημα λοιπόν 15 ημερών οι λονδρέζοι καλούνται να δώσουν πέντε κομβικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, που θα κρίνουν όχι μόνο την πρόκριση στους «16» του Europa League, αλλά και το μέλλον τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας. Οι «κανονιέρηδες» εδώ και αρκετό διάστημα δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά αναμφισβήτητα θα παίξουν τα… ρέστα τους σε κάθε ματς για να μην ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν. Που θα βγουν νικητές και που χαμένοι θα το δούμε προσεχώς!