La Liga: Νίκη με ανατροπή στο 90' για τη Γρανάδα, 2-1 τη Βαγιαδολίδ (highlights)

Μεγάλη νίκη με 2-1 κατέκτησε η Γρανάδα κόντρα στη Βαγιαδολίδ για την 24η αγωνιστική της La Liga.

La Liga: Νίκη με ανατροπή στο 90' για τη Γρανάδα, 2-1 τη Βαγιαδολίδ (highlights)

Την ευκαιρία να μειώσει στον ένα βαθμό της απόσταση της από τη Γρανάδα στη δέκατη θέση απώλεσε η Βαγιαδολίδ.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να προηγήθηκαν στο 56' με γκολ του Ναβάρο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή λίγο πριν το τέλος.

Αφού πρώτα ισοφάρισαν στο 81' με αμφισβητούμενο γκολ του Ντίας, μπόρεσαν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Φερνάντεθ.

Σε άλλα παιχνίδια της ημέρας

Την τρίτη σερί της νίκη στην La Liga πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, έστω κι αν... τα χρειάστηκε κόντρα στην Χετάφε. Οι Καταλανοί κέρδισαν 2-1 την αντίπαλό τους στο «Καμπ Νόου» και με το τρίποντο αυτό έπιασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δοκιμάζεται αύριο (16/02) κόντρα στην Θέλτα.

Η ομάδα του Κίκε Σετιέν σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο με τους Γκριεζμάν (33’) και Σέρτζι Ρομπέρτο (39’). Στην επανάληψη όμως και συγκεκριμένα στο 66’ η Χετάφε μείωσε σε 2-1 με τον Άνχελ και μετέτρεψε σε… θρίλερ το υπόλοιπο της συνάντησης! Τελικά, οι «μπλαουγκράνα», χάρη και στις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Τερ Στέγκεν, διασφάλισαν το υπέρ τους και πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

Ένα υπερπολύτιμο τρίποντο πανηγύρισε η Μαγιόρκα στην προσπάθεια που καταβάλει την εφετινή αγωνιστική περίοδο για «σωτηρία» στην La Liga. Οι «νησιώτες» επιβλήθηκαν 1-0 της Αλαβές και με το τρίποντο αυτό βγήκαν (προσωρινά) από την ζώνη του υποβιβασμού.

O Λεονάρντο Κούτρης μπήκε αλλαγή στο 28′ και ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα από την οποία ξεκίνησε το γκολ της ομάδας του.

Aναβλήθηκε o αγώνας της Εϊμπάρ με την Σοσιεδάδ, λόγω του μολυσμένου αέρα στην περιοχή των Βάσκων, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο υγειονομικής ταφής. Το ματς αναμένεται να διεξαχθεί 25 ή 26 Φεβρουαρίου.

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στους θεατές του «Μεστάγια» η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» αν και προηγήθηκαν δύο φορές δέχτηκαν την ισοφάριση, με το 2-2 να παραμένει έως το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Γιορέντε στο 15' έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, με τις «νυχτερίδες» να απαντούν στο 40' χάρη σε γκολ του Παουλίστα.

Η αντίδραση των «κολτσονέρος» όμως ήταν άμεση καθώς τρία λεπτά μετά πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Τόμας Παρτέι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια ήταν καλύτερη και στο 59' βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα με προβολή του Κοντογκμπιά. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στην ολική ανατροπή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (14/2)

Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2
(40' Παουλίστα, 59' Κοντογκμπιά - 15' Γιορέντε, 43' Τόμας Παρτέι)

Σαββάτο (15/2)

Μαγιόρκα – Αλαβές 1-0
(63' Ερνάντες)

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-1
33' Γκριεζμάν, 39' Σ. Ρομπέρτο - 66' Άνχελ)

Βιγιαρεάλ – Λεβάντε 2-1
(9' Μορένο, 61' Γκόμεθ - 56' Μαγιοράλ)

Γρανάδα – Βαγιαδολίδ 2-1

(81' Ντίας, 90+6' Φερνάντεθ - 56' Ναβάρο)

Κυριακή (16/2)

Σεβίλλη – Εσπανιόλ (13:00)

Λεγανές – Μπέτις (15:00)

Εϊμπάρ – Σοσιεδάδ Αναβλήθηκε

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ