Ολυμπιακός: Πάρε-δώσε με τις κορυφαίες ομάδες της Premier League

Στις μεταγραφές από και προς την Αγγλία, ο Ολυμπιακός έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ομάδες της Premier League.

Ολυμπιακός: Πάρε-δώσε με τις κορυφαίες ομάδες της Premier League

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία επαφών για μεταγραφές από και προς την Αγγλία, ο Ολυμπιακός έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Σχεδόν με όλες!

Από τη Λίβερπουλ είχε αγοράσει τον Ριέρα και τον Νέμεθ. Από την Άρσεναλ είχε δανειστεί τον Κάμπελ. Και από την Τσέλσι απέκτησε τον Μάριν. Από τη Μάντσεστερ Σίτι πήγε στον Ολυμπιακό για τη δύση της ευρωπαϊκής καριέρας του ο Γιάγια Τουρέ. Εκεί έπαιζε στις αρχές της καριέρας του ο Αμπντούν. Από τη Σίτι πήγε στην Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ και μετά στον Ολυμπιακό ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ενώ στην τωρινή πρωτοπόρο και σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια Αγγλίας ανήκε ο Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ, προτού πάει ως ελεύθερος (δίχως να «πιάσει») στον Ολυμπιακό. Με τη μοναδική ομάδα που δεν έχει κάνει κάποιο «ντιλ» από τις μεγάλες της Αγγλίας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε, όμως, στο δυναμικό του κάποιον παλιό παίκτη της επί σειρά ετών, τον Ρόι Κάρολ!

Ο Ολυμπιακός έχει επίσης πάρει παίκτες από Άστον Βίλα (Μακούν, Σισοκό), Φούλαμ (Κασάμι), Γουέστ Μπρομ (Ιντέγε), Γουότφορντ (Παρέδες), Γουλβς (Μιράντα), Νότιγχαμ (Σουντανί). Και έχει δώσει σε Νότιγχαμ (Τζεμπούρ, Αμπντούν, Μπουχαλάκη, Ταχτσίδη, Σιαμπάνη ), Κρίσταλ Πάλας (Μιλιβόγεβιτς), Φούλαμ (Μήτρογλου), Έβερτον (Μιραλάς), Χαλ (Ελαμπντελαουί). Και τώρα στη Γουλβς τον Ποντένσε.

Οι... παράπλευρες περιπτώσεις

Πέραν των ποδοσφαιριστών που πήγαν απ’ ευθείας από αγγλικό σύλλογο στον Ολυμπιακό ή δόθηκαν από τους «ερυθρόλευκους» σε αγγλική ομάδα, υπάρχουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που λίγο πριν ή λίγο μετά την καριέρα τους στους πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τον Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος έφυγε από τον Ολυμπιακό για τη Ρόμα και συνεχίζει στη Γουότφορντ. Ο Καζίμ Ρίτσαρντς μετά τον Ολυμπιακό δόθηκε από τη Γαλατά στην Μπλάκμπερν. Ο Βλάντιμιρ Βάις ήρθε στην Ελλάδα από την Πεσκάρα, αλλά πιο πριν ανήκε στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ιμπραΐμ Αφελάι γύρισε στην Μπαρτσελόνα από τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό και εν συνεχεία πωλήθηκε στη Στόουκ Σίτι. Και ο Εμάνουελ Εμενίκε είχε ένα πέρασμα από την Γουέστ Χαμ προτού η Φενέρ τον πουλήσει στον Ολυμπιακό.

Και ο προπονητής

Από τον Ολυμπιακό υπάρχει και ένας προπονητής που μετά την ελληνική ομάδα και την εντυπωσιακή σεζόν που είχε κάνει το 2015-16 με την κατάκτηση του τίτλου, βρήκε προτάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ και έμεινε εκεί για μία τριετία. Είναι ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος δεν είναι απίθανο να συνεχίσει, από τη στιγμή που εργάστηκε στη Χαλ (από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2017 σε 22 αγώνες), στη Γουότφορντ (από τον Μάιο του 2017, έως τον Ιανουάριο του 2018 σε 26 αγώνες), αλλά και φυσικά στην Έβερτον απ’ όπου απομακρύνθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από 61 αγώνες στον πάγκο της…