Premier League: Ξανά μέχρι αρχές Σεπτέμβρη η θερινή μεταγραφική περίοδος!

Οι ομάδες της Premier League αποφάσισαν την επιστροφή στο καθεστώς της λήξης της θερινής μεταγραφικής περιόδου την 1η Σεπτεμβρίου!

Premier League: Ξανά μέχρι αρχές Σεπτέμβρη η θερινή μεταγραφική περίοδος!

Δύο χρόνια άντεξαν οι Αγγλικές ομάδες με τις θερινές τους μεταγραφές να ολοκληρώνονται πριν την έναρξη της Premier League (σ. αρχές ή μέσα Αυγούστου) κι επέστρεψαν στο προηγούμενο καθεστώς που τις ήθελε να τις τερματίζουν - όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη - τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου!

Η προ διετίας κίνηση των ομάδων της «γηραιάς αλβιώνας» είχε επαινεθεί από τους λάτρεις των παραδόσεων, αλλά κι όσους επεσήμαναν ότι το χρονικό διάστημα των 2,5 μηνών από το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν (σ. αρχές Ιουνίου μέχρι τα μέσα του Αυγούστου) είναι υπεραρκετό για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου όλων των ομάδων.

Άλλωστε δεν ήταν λίγοι οι μάνατζερς ομάδων, που παραπονούνταν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πολλούς παίκτες που ήταν μεταγραφικοί στόχοι, είτε γιατί ήταν ...ξεμυαλισμένοι, είτε γιατί υπήρχε φόβος τραυματισμού τους και «ναυαγίου» της μετακίνησης.

Ωστόσο, μετά από πιέσεις των Αγγλικών ομάδων - που είδαν τα υπόλοιπα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ασυγκίνητα, να συνεχίζουν το «πάρε - δώσε», χωρίς οι ίδιες να μπορούν να συμμετέχουν, αλλά και των ατζέντηδων, που έχαναν τα πιο γερά ποδοσφαιρικά «πορτοφόλια»! - η... κανονικότητα της σύγχρονης, τουλάχιστον, εποχής, αναφορικά με τα μεταγραφικά επέστρεψε στο «Νησί».

Έτσι η επόμενη μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία θα τελειώσει όποτε και των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου.

Τυπικά ξεκινά την 1η Ιουλίου, αλλά ουσιαστικά με το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.