Ερυθρός Αστέρας: Απέκτησε με δανεισμό τον Σανόγκο

Την απόκτηση του Ιβοριανού μέσου Σέκου Σανόγκο ανακοίνωσε ο Ερυθρός Αστέρας με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Αλ Ιτιχάντ.

 Ερυθρός Αστέρας: Απέκτησε με δανεισμό τον Σανόγκο

Την πρώτη του μεταγραφή στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Ερυθρός Αστέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Αλ Ιτιχάντ τον Ιβοριανό Σέκου Σανόγκο και ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή τους.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ανέβασε τις «μετοχές» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο την πενταετία (2014-2019) που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γιούνγκ Μπόις στην Ελβετία (έπαιξε και αντίπαλος του Ολυμπιακού), ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί και στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ.

Ο Σανόγκο πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις στον Ερυθρό Αστέρα και τέθηκε άμεσα στην διάθεση του προπονητή του, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ενώ θα φορά τη φανέλα με το νούμερο «35» στη νέα του ομάδα.

«Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Ερυθρό Αστέρα γιατί άκουσα ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Σερβία. Έχω πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Θέλω να κερδίσω όλα τα τρόπαια με τον Αστέρα και να αγωνιστώ στο Champions League», είπε σε δηλώσεις του ο Σανόγκο μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησής του στους «ερυθρόλευκους».

Στο πρώτο μισό της εφετινής αγωνιστικής περιόδου ο Σανόγκο αγωνίστηκε σε 11 αναμετρήσεις της Αλ Ιτιχάντ και πέτυχε ένα γκολ, ενώ από το 2017 είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού.