Άρσεναλ: Οι ειδικοί όροι στο συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ

Οι ειδικοί όροι στο συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ με την Άρσεναλ, με τους οποίους ο επιθετικός από την Γκαμπόν εισέπραξε 18,2 εκατομμύρια λίρες ως μπόνους πέρα από τον εβδομαδιαίο μισθό των 198 χιλιάδων στερλινών

Άρσεναλ: Οι ειδικοί όροι στο συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ

Αίσθηση προκαλούν τα ποσά με τα οποία αμείβεται ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην Άρσεναλ, την στιγμή που ο σύλλογος του Βορείου Λονδίνου βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με μόλις επτά πόντους περισσότερους από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός αποκτήθηκε από τους «κανονιέρηδες» τον Γενάρη του 2018 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, έναντι του ποσού των 56 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (σ. εκείνη την περίοδο αποτελούσε ρεκόρ μεταγραφής για τον αγγλικό σύλλογο) και συμφώνησε να αμείβεται στη νέα του ομάδα με το ποσό των 198 χιλιάδων στερλινών.

Όπως αποκάλυψαν όμως τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, αυτά δεν είναι και τα μοναδικά έσοδα του παίκτη στους λονδρέζους…

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, που από τον περασμένο Νοέμβρη είναι και ο νέος αρχηγός της ομάδας, έχει ειδικούς όρους στο συμβόλαιό του με την Άρσεναλ.

Συγκεκριμένα, εισπράττει το ποσό των 50 χιλιάδων λιρών κάθε φορά που ξεκινάει βασικός σε παιχνίδι που κερδίζουν οι «κανονιέρηδες», ενώ οι τελευταίοι συμφώνησαν να του δίνουν και μπόνους 2,26 εκατομμύρια στερλίνες για το Champions League, παρότι ο σύλλογος εφέτος δεν συμμετέχει στα μεγάλα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι όροι στο συμβόλαιο του παίκτη με την Άρσεναλ δεν σταματούν εδώ, καθώς οι λονδρέζοι τον πληρώνουν και με έξτρα 300 χιλιάδες λίρες μπόνους αν φτάσει συνολικά 25 γκολ και ασίστ σε μία σεζόν. Κάτι που την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο διεθνής άσος το πέτυχε, αφού μόνο στην Premier League είχε 22 γκολ και πέντε ασίστ, ενώ την τρέχουσα περίοδο μετράει ήδη 16 γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν στην Αγγλία, η Άρσεναλ δέχτηκε να πληρώσει τον ποδοσφαιριστή με το συνολικό ποσό των 18,2 εκατομμυρίων λιρών πέρα από τον εβδομαδιαίο μισθό που λαμβάνει στον σύλλογο.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως, ο Ομπαμεγιάνγκ όταν έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ ως το καλοκαίρι του 2021, συμφώνησε να εισπράξει και το ποσό των 15,15 εκατομμυρίων λιρών ως… έξτρα μπόνους!