Βαλβέρδε: Η κορυφή της Ισπανίας και η Ευρώπη που στοίχισε!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνα παρόλο που για 2,5 χρόνια οι «μπλαουγκράνα» ήταν στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Κόστισε όμως στον «τσινγκούρι» η πορεία στην Ευρώπη.

Βαλβέρδε: Η κορυφή της Ισπανίας και η Ευρώπη που στοίχισε!

Η Ρώμη, το Άνφιλντ και η Τζέντα σφράγισαν επί της ουσίας την απόλυσή του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ο «τσινγκούρι» αντιθέτως στο ισπανικό πρωτάθλημα κατέκτησε δυο συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο. Καθόλου άσχημο επίτευγμα, αν σκεφτεί κανείς ότι η Primera Division είναι πολύ απαιτητική αντικειμενικά.

Επίσημο: Βαλβέρδε τέλος, ο Σετιέν νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

Επί 2,5 χρόνια λοιπόν η Μπαρτσελόνα βρισκόταν στην κορυφή της Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα στα 95 παιχνίδια που έδωσαν οι Καταλανοί με τον Ερνέστο στον πάγκο τους στο πρωτάθλημα, στα 81 ήταν στην κορυφή.

Όσον αφορά τα γκολ που σκόραρε στη LaLiga η ισπανική ομάδα, αυτά ήταν 238 (2,5 ανά παιχνίδι) ενώ δέχτηκε 88 (0,92) ανά αγώνα.

Και στο κύπελλο Ισπανίας όμως ο Βαλβέρδε πήγε καλά με το συγκρότημα του Λίο Μέσι και του Λουίς Σουάρεζ, αφού το 2018 το κατέκτησε απέναντι στη Σεβίλλη, και το 2019 έφτασε μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από τη Βαλένθια.

Ο Μανωλάς στέλνει τη Ρόμα στα ουράνια. Η εμπιστοσύνη στον Βαλβέρδε κλωνίζεται.

Τι κόστισε λοιπόν στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού; Οι ταπεινωτικές ήττες/αποκλεισμοί αφενός μεν, από Ρόμα και Λίβερπουλ που δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει Champions League τα δυο τελευταία χρόνια.

Η Λίβερπουλ ταπεινώνει την Μπάρτσα

Και λέμε ταπεινωτικές γιατί δεν μπορείς να έχεις σκορ πρόκρισης και στα δυο παιχνίδια στο Καμπ Νου (4-1 με τους Ιταλούς, και 3-0 με τους Άγγλους) και στις ρεβάνς να συντρίβεσαι (3-0 ήττα από την Ρόμα, και 4-0 από τους «reds»). Ειδικά όταν είσαι η Μπαρτσελόνα.

Η Τζέντα και ακόμα ένας αποκλεισμός από την Ατλέτικο στο κύπελλο αφετέρου, (ακόμα και αν υπάρχουν παράπονα από την ομάδα του «τσινγκούρι» για τη διαιτησία) ξεχείλισαν το ποτήρι.....

Ο Βαλβέρδε φεύγει λοιπόν μετά από 145 παιχνίδια στον πάγκο των Καταλανών όπου κέρδισε τα 97, ήρθε ισοπαλία στα 32 ενώ ηττήθηκε μόλις στα 16. Οι ήττες όμως ήταν κομβικές για αυτόν, και δυστυχώς κόστισαν.