Ζέσους: «Ήθελα τον Σάμαρη στην Αλ Χιλάλ»

Ο Ζόρζε Ζέσους αποκάλυψε σε συνέντευξή του την προσπάθεια που έκανε όταν ήταν στον πάγκο της Αλ Χιλάλ να πάρει τον Ανδρέα Σάμαρη στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας

Ζέσους: «Ήθελα τον Σάμαρη στην Αλ Χιλάλ»

Το εγκώμιο του Ανδρέα Σάμαρη έπλεξε με δηλώσεις του ο Πορτογάλος προπονητής Ζόρζε Ζέσους σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του και παράλληλα αποκάλυψε τις προσπάθειες που έκανε για να τον πάρει στην Αλ Χιλάλ την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 65χρονος προπονητής βρέθηκε στον πάγκο της Αλ Χιλάλ από τον Ιούνη του 2018 ως τον Γενάρη του 2019 και παρότι στο διάστημα αυτό μέτρησε 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα και οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, εν τούτοις αποχωρήσει από την θέση του έπειτα από διαφωνία με την διοίκηση στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «CMTV» ο Ζέσους είπε για τον Ανδρέα Σάμαρη: «Προσπάθησα να πάρω τον Σάμαρη όταν ήμουν στην Αλ Χιλάλ. Πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο παίκτη όσον αφορά στην τακτική».

Παράλληλα, έχρισε κορυφαίο μέσο στον κόσμο τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον, λέγοντας: «Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν τον βγάζει ποτέ από την ενδεκάδα όμως οι δύο επιθετικοί μέσοι, Κεϊτά και Βαϊνάλντουμ, μερικές φορές γίνονται αλλαγή. Ο Χέντερσον είναι ο κορυφαίος μέσος στον κόσμο στη θέση του».

Ο Ζόρζε Ζέσους βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Φλαμένγκο, με την οποία μέσα στο 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Βραζιλία και το Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ έφτασε κι ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων όπου η ομάδα του ηττήθηκε (0-1) στην παράταση από την Λίβερπουλ στον τελικό της διοργάνωσης.