La Liga: Η Βιγιαρεάλ «τορπίλισε» τη Σοσιεδάδ στο Ανοέτα! (highlights)

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τη Βιγιαρεάλ σε βάρος της Ρεάλ Σοσιεδάδ, οριακό τρίποντο για Γρανάδα, στο «Χ» οι Αλαβές και Μπέτις. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

La Liga: Η Βιγιαρεάλ «τορπίλισε» τη Σοσιεδάδ στο Ανοέτα! (highlights)

Η νίκη της Βιγιαρεάλ στο «Ανοέτα» σε βάρος της τοπικής Σοσιεδάδ ξεχώρισε στο κυριακάτικο πρόγραμμα των αγώνων της 19ης αγωνιστικής της La Liga.

Μάλιστα για να το καταφέρει, χρειάστηκε να φέρει «τούμπα» το ματς, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζοσέ στο α' μέρος, όμως το «κίτρινο υποβρύχιο» απάντησε δις στο β' με τους Τριγκέρος και Σάντι Καθόρλα για το τελικό 1-2.

Στα άλλα ματς της Κυριακής (5/1), η Γρανάδα επικράτησε οριακά της Μαγιόρκα με 1-0, οι Αλαβές και Μπέτις έμειναν στο ισόπαλο 1-1, όπως και οι Θέλτα και Οσασούνα.

Το Σάββατο...

Με μια οριακή νίκη της Βαλένθια επί της Έιμπαρ ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στην Ισπανία το Σάββατο (4/1).

Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν χάρη σε ένα γκολ του Μάξι Γκόμες στο 27ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ολιβέιρα στο 90'.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της ημέρας η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εύκολο απόγευμα στην έδρα της Χετάφε. To τελικό 0-3 γράφτηκε με αυτογκόλ του Σορία στο α' μέρος και τέρματα των Βαράν, Μόντριτς στην επανάληψη.

Το σαββατιάτικο πρόγραμμα έκλεισε με τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Λεβάντε. Ένα ματς που τα τρία του γκολ σημειώθηκαν στα πρώτα 18 λεπτά με τους «ροχιμπλάνκος» να επικρατούν με 2-1.

Το ντέρμπι της Βαρκελώνης δεν ανέδειξε νικητή, αφού Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 2-2. Αν και οι «μπλαουγκράνα» γύρισαν το εις βάρος τους 1-0 με τα γκολ των Σουάρες, Βιδάλ δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, αφού δέχτηκαν την ισοφάριση στο 88’.

Την Παρασκευή...

Ένα πολύ σημαντικό διπλό έχασε μέσα από τα χέρια της η Λεγανές. Η ομάδα της Μαδρίτης που κάνει μεγάλη προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία αν και προηγήθηκε δύο φορές της Βαγιαδολίδ τελικά κατάφερε να πάρει μόλις έναν βαθμό.

Στο άλλο ματς της ημέρας Σεβίλλη και Μπιλμπάο έμειναν στο 1-1 με τους Βάσκους να βγάζουν τα μάτια τους, αφού εξαιτίας ενός αυτογκόλ έχασαν το διπλό.

Τo προφίλ της 19ης αγωνιστικής στη La Liga:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/1

Βαγιαδολίδ-Λεγανές 2-2
(8’, 79’ Ουνάλ – 4’ Μπραϊτγουάιτ, 13’ Μέσα)

Σεβίλλη-Μπιλμπάο 1-1
(60’ αυτ. Νούνεθ – 15’ Κάπα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/1

Βαλένθια-Έιμπαρ 1-0
(27' Μάξι Γκόμες)

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
(34' αυτ. Σορία, 53' Βαράν, 90' Μόντριτς)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 2-1

(13’ Κορέα, 18’ Φελίπε – 16’ Μαρτί)

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 2-2

(23’ Λόπεζ, 88’ Λέι – 50’ Σουάρες, 59’ Βιδάλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/1

Γρανάδα-Μαγιόρκα 1-0
(24' Μοντόρο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 1-2
(22' Ζοσέ - 58' πέν. Τριγκέρος, 72' Καθόρλα)

Αλαβές-Μπέτις 1-1
(14' Βιντάλ - 55' Έμερσον)

Θέλτα-Οσασούνα 1-1
(75' Μίνα - 83' Άβιλα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ