To λάθος δεν ήταν της Μονακό, αλλά του Ζαρντίμ...

Ο χρόνος απέδειξε ότι οι ιθύνοντες της Μονακό δεν άξιζαν την μεγαλοψυχία του Λεονάρντο Ζαρντίμ, απολύοντας τον δις σε 13 μήνες...

To λάθος δεν ήταν της Μονακό, αλλά του Ζαρντίμ...

Δηλαδή τι περιμένανε; Στους παράγοντες της Μονακό απευθύνεται η, ρητορική, ερώτηση και δη στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, που φαίνεται πως μετά την απόκτηση του Σκορπιού «κόλλησε» συνήθειες Ελλήνων παραγόντων, αναφορικά με την χρησιμότητα των προπονητών και του πως λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα..


Μόνο υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι απέλυσαν τον Λεονάρντο Ζαρντίμ για 2η φορά σε 13 μήνες!
Και 11 μετά την επαναφορά του στα προπονητικά καθήκοντα του, όταν τον επανέφεραν ως άλλες μετανοούσες... Μαγδαληνές!


Ο Πορτογάλος (πρώην προπονητής του Ολυμπιακού την σεζόν 2012-13), που στο πλούσιο βιογραφικό του έχει την κατάκτηση του Γαλλικού πρωταθλήματος με τους Μονεγάσκους το 2017, αλλά και το ότι τους έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League 13 χρόνια μετά το 2004 (όταν ήταν φιναλίστ του θεσμού), μ’ επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο – αποκρούοντας εν τοις πράγμασι τις αιτιάσεις που υπήρχαν στα μέρη μας ότι είναι «αμυντικόγενής» προπονητής – έχει περίοπτη θέση στην ιστορία της ομάδας του Πριγκηπάτου, ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς των διοικούντων της ομάδας.


Στα «συν» του 45χρονου Πορτογάλου κι η ανάδειξη του Κιλιάν Εμπαπέ (ο οποίος μοσχοπουλήθηκε 180 εκ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν) αλλά και μιας πλειάδας νεαρών, «μοντέρνων», ποδοσφαιριστών.


Ωστόσο είδε την άλλη πλευρά του νομίσματος στις 11 Οκτωβρίου του 2018, όταν του κοινοποιήθηκε η απόλυση του γιατί δεν κατάφερε (με ...μαγικά προφανώς!) να διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο τους αποψιλωμένους από ποιοτικούς παίκτες Μονεγάσκους.

Οι οποίοι είχαν δει να φεύγουν επίσης οι Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπακαγιόκο, Σεν Μαξιμέν, Ζερμέν, Ντιαλό εκείνο το καλοκαίρι του 2017.

Με το αζημίωτο, φυσικά, αφού έφεραν στα ταμεία της ομάδας του Μόντε Κάρλο συνολικά 380 εκ. ευρώ!

Κι αντί να του στήσουν ...άγαλμα έξω από το Λουί ΙΙ, για την πολυεπίπεδη προσφορά του - αντί να τον στηρίξουν παραδεχόμενοι ότι η διαδικασία ανάδειξης παικτών παρόμοιας πάστας είναι χρονοβόρα - τον πέταξαν σαν τρίχα από το ζυμάρι στην πρώτη στραβή.

Παρότι είχε συβόλαιο ως το 2020...


Μετά από δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και με την ομάδα στις θέσεις του υποβιβασμού στο Σαμπιονά.


«Η μέρα της μαρμότας» με Ρομπέρτο Μορένο;

Αναγκάστηκαν, ωστόσο να τον αποκαταστήσουν – άρον, άρον – μετά από 3,5 μήνες, στις 25, του περασμένου, Γενάρη, αφού το πείραμα με τον Τιερί Ανρί (στην παρθενική του δουλειά ως πρώτος προπονητής) οδηγούσε το «καράβι στα βράχια»...


Η Μονακό πήγαινε... σούμπιτη για υποβιβασμό κι ο Πορτογάλος επανήλθε ως σωτήρας με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2021.

Δεν το εξάντλησε.

Παρότι ο στόχος της σωτηρίας επετεύχθη (4η από το τέλος και στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη) και παρότι έχει τους Μονεγάσκους την φετινή σεζόν 7ους , στο -3 από την Ευρώπη, οι διοικούντες - που στην επαναπρόσληψη του είχαν προβεί σε μια ανακοίνωση μνημείο αυτοκριτικής - το ξαναέπραξαν λειτουργώντας σαν είναι στην «μέρα της μαρμότας»!

Τον απέπεμψαν εν μέσω εορταστικής περιόδου και στην θέση του ήρθε ο Ρομπέρτο Μορένο, που ποτέ δεν είχε προσληφθεί ως πρώτος προπονητής!

Άλλωστε κι η ανάληψη των καθηκόντων στην Εθνική Ισπανίας ήρθε λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν μετά την θανατηφόρα ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε η κόρη του Λουίς Ενρίκε ,με τον επί χρόνια βοηθό του (σε Μπαρτσελόνα, Ρόμα, Θέλτα) να προβιβάζεται σε πρώτος...

Το τι θα κάνει ο φιλόδοξος Ισπανός είναι άδηλο, αλλά αν τα αποτελέσματα του Ανρί επαναλήφθουν κι οι διοικούντες της Μονακό ξαναστραφούν στον Ζαρντίμ θα πρέπει να έχει... μαζοχιστικές τάσεις για να ξαναμπλέξει μαζί του!

Θα πρέπει να συνειδητοποίησε ότι λάθεψε επιστρέφοντας στην ομάδα του Πριγκηπάτου όπου έχει καταργηθεί κάθε λογική.

Ποδοσφαιρική κι όχι μόνο...