Ντόρτμουντ: Αγοράζει σε... τιμή ευκαιρίας και πουλάει πανάκριβα! (pics)

Η Ντόρτμουντ μπορεί να αγόρασε σε... τιμή ευκαιρίας τον Έρλινγκ Χάαλαντ αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβά θα τον πουλήσει όταν έρθει η ώρα. Διαβάστε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγοράσθηκαν φθηνά και εκτόξευσαν τις μετοχές τους και την... τσέπη των Βεστφαλών.

Ντόρτμουντ: Αγοράζει σε... τιμή ευκαιρίας και πουλάει πανάκριβα! (pics)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε το κόλπο γκρόσο με τον Έρλινγκ Χάαλαντ αφού τον έκλεψε από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους, πληρώνοντας 22 εκατομμύρια ευρώ την Σάλτσμπουργκ, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσο θα τον κρατήσει αφού, πάγια τακτική των Γερμανών τα τελευταία χρόνια είναι να αγοράζουν σχετικά φθηνά και να μοσχοπουλάνε τους ποδοσφαιριστές τους. Ας θυμηθούμε μερικά παραδείγματα.

Τα 4 εκατομμύρια ευρώ για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και το μοναδικό λάθος

Τόσο κόστισε ο Πολωνός άσος στην Ντόρτμουντ το 2010/11 (4,75 εκατομμύρια ευρώ για την ακρίβεια) από τη Λεχ Πόζναν. Το 2014 πήγε στη Μπάγερν Μονάχου ως ελεύθερος βέβαια, ενώ θα μπορούσαν να καρπωθούν πολλά λεφτά οι Βεστφαλοί για την περίπτωσή του διεθνούς άσου, (από τις ελάχιστες περιπτώσεις που βγήκε εντελώς χαμένη η Ντόρτμουντ), ωστόσο ο ίδιος είχε ήδη εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Τα ίδια και κάτι λιγότερο κόστισε ο Ματ Χούμελς. Συγκεκριμένα οι Βεστφαλοί έδωσαν 4,2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν όμως, τον έδωσαν στη Μπάγερν έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ το 2016. Πλέον επέστρεψε στη Ντόρτμουντ ο έμπειρος διεθνής Γερμανός.

Τα 5 εκατομμύρια για τον Γκιουντογκάν

Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν αποκτήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ το 2011. Πωλήθηκε 5 χρόνια αργότερα στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 27,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2011 η Ντόρτμουντ αγόρασε και τον Ιβάν Πέρισιτς έναντι 5,5 εκατομμυριών ευρώ και τον παραχώρησε στη Βόλφσμπουργκ 2 χρόνια μετά για 8 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 13 εκατομμύρια ευρώ για τον Ομπαμεγιάνγκ

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός ήρθε τη σεζόν 2013/14 για 13 εκατομμύρια ευρώ, έμεινε 4 χρόνια κάνοντας εκπληκτικές χρονιές και δόθηκε στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa, Άρσεναλ, έναντι 63,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Χένρικ Μικιταριάν από την άλλη ήρθε για 27,5 εκατομμύρια ευρώ και πουλήθηκε για 42 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ των 15 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Γάλλος άσος κόστισε στη Ντόρτμουντ λοιπόν 15 εκατομμύρια ευρώ και ένα χρόνο μετά δόθηκε στην Μπαρτσελόνα με το αστρονομικό ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ (τόση ήταν η ρήτρα του).

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωσή του Τζέιντον Σάντσο ο οποίος το 2017 αγοράστηκε έναντι 7.8 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον κοστολογείται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ από τον οποίο περιμένουν πολλά κέρδη στο μέλλον (ήδη του έχουν βάλει ρήτρα 45 εκατομμυρίων ευρώ) οι Γερμανοί, για αυτό και πόνταραν τόσα πάνω του. Μένει να δούμε αν καταφέρει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους.