Γκουαρντιόλα: «Ο Αγουέρο είναι αναντικατάστατος»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον Αργεντίνο επιθετικό ο οποίος διανύει μια από τις πιο εύφορες σεζόν του με τους «Πολίτες».

Γκουαρντιόλα: «Ο Αγουέρο είναι αναντικατάστατος»

Συνήθως οι προπονητές αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «αναντικατάστατος» για έναν ποδοσφαιριστή τους, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούν το κίνητρο για τους υπόλοιπους και ειδικά για εκείνους, οι οποίοι αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Όμως ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό για τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος από το 2011, όταν και πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 38 εκατ. λιρών, πραγματοποιεί μία λαμπρή καριέρα στους «Πολίτες».

Ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος βαδίζει αισίως στα 31 χρόνια της ζωής του, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου με 244 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φέτος έχει σκοράρει ήδη 13 φορές, με το συμβόλαιο του με τους Citizens να λήγει το καλοκαίρι του 2021.

Βασιζόμενος σε αυτό ο Πεπ δήλωσε τα εξής: «Μπορεί να μείνει αλλά όλα εξαρτώνται από την φυσική του κατάσταση και από την επιθυμία του. Το να τον αντικαταστήσω θα είναι μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες επειδή είναι αναντικατάστατος».