Άρσεναλ: Οι τρεις «πληγές» και η υποχρέωση του Αρτέτα

Πολλά πράγματα πηγαίνουν λάθος τη φετινή χρονιά για την Άρσεναλ. Τι φταίει και τι μπορεί ακόμα να σωθεί; 

Άρσεναλ: Οι τρεις «πληγές» και η υποχρέωση του Αρτέτα

Η Άρσεναλ περνάει μία κρίση δίχως προηγούμενο και ελπίζει η έλευση Αρτέτα να αλλάξει τα δεδομένα. Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια των «κανονιέρηδων», αλλά τον πρώτο ρόλο τον έχουν τα εξωαγωνιστικά που δείχνουν να λυγίζουν ολοένα και περισσότερο την ομάδα.

Ο «συνταξιούχος» Οζίλ

Ξεκινάμε από τα γνωστά! Ο Μεσούτ Οζίλ εδώ και πάρα πολύ καιρό θεωρείται ξένο σώμα στην Άρσεναλ και το παράλογο σε όλη την υπόθεση είναι πως ποτέ δεν μάθαμε τον ακριβή λόγο που έγινε κάτι τέτοιο.

«Μία κρύο μία ζέστη» αυτός είναι ο πιο σωστός όρος για τον Τούρκο με το γερμανικό διαβατήριο, που ακόμα και όταν του δίνεταιοι η ευκαιρία αγωνίζεται σαν άψυχο σώμα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αρτέτα θα του δώσει νέες ευκαιρίες, όμως μοιάζει σχεδόν απίθανο να τις εκμεταλλευθεί ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ.

Τα «γαλλικά» του Τζάκα

Είναι γνωστό πως ο Γκρανίτ Τζάκα είναι οξύθυμος και πως αντιδρά συχνά όταν κάτι τον ενοχλεί, είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου. Η κόντρα που είχε με τον Έμερι και τα «γαλλικά που αντάλλαζε κάθε τρεις και λίγο με τους οπαδούς της ομάδας έφεραν μία σειρά από γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Emirates.

Ο Ελβετός λογομαχούσε τόσο με τον κόσμο, όσο και με τον προπονητή του και εν τέλει του αφαιρέθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μπορεί με τον Λιούνγκμπεργκ να πήρε πάλι χρόνο συμμετοχής, ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένος να μείνει στο Λονδίνο και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τριάδα για... κλάματα!

Επόμενο θέμα η άμυνα! Τεράστια πληγή για τους «κανονιέρηδες» που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά στο συγκεκριμένο θέμα. Παπασταθόπουλος, Λουίζ και Μουστάφι αποτελούν ίσως ένα από τα χειρότερα αμυντικά τρίδυμα στην Ευρώπη. Προσοχή δεν λέμε ότι δεν είναι καλοί αμυντικοί. Απλά δεν μπορούν να βρουν χημεία για τίποτα. Ο καθένας κάνει του κεφαλιού του με αποτέλεσμα ο Λένο να έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του 37 φορές από την αρχή της σεζόν.

Οι φίλοι της Άρσεναλ είναι εξοργισμένοι με αυτή την κατάσταση, αφού ακόμα και σε παιχνίδια που άξιζε τη νίκη, η άμυνα φρόντισε να μην φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με τους τρεις βαθμούς.

Δίδυμο - φωτιά που ξεφυσάει!

Όσο και να θέλουν, όσο καλά και να τα πηγαίνουν δεν υπάρχει χώρος και για τους δυο τους σε μία ενδεκάδα. Ο λόγος φυσικά για τα «φονικά όπλα» της Άρσεναλ, Αλεξάντρ Λακαζέτ και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Δύο παίκτες με κοινά χαρακτηριστικά, εύκολο γκολ και πολύ ταλέντο, ήταν καταδικασμένοι να να παίζουν ο ένας στην σκιά του άλλου. Αυτό δεν ήταν δικό τους λάθος!

Οι προπονητές τους τις περισσότερες φορές επέλεγαν να παίζει ένας εκ των δύο και τις υπόλοιπες να παίζει ο ένας εξτρέμ και ο άλλος στην φυσική του θέση. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν ήταν, ούτε θα γίνει αποδοτικό για την Άρσεναλ. Με όλα αυτά οι δύο παίκτες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους και ζήτησαν να βρεθεί λύση αλλιώς θα αποχωρήσουν από το σύλλογο. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα αγγλικά μέσα. Η αλήθεια είναι πως σπάνια έχουμε δει τους δυο τους να αγωνίζονται σε ένα σύστημα 4-4-2 κάτι που μπορεί να άφηνε και τους δύο ευχαριστημένους.

Δεδομένο είναι πως αν αποχωρήσει κάποιος από το Λονδίνο θα κάνει σπουδαία πράγματα μακριά από αυτό, αφού θα αγωνίζεται συνεχώς στην φυσική του θέση και όχι σε διάφορα σχήματα χωρίς σαφή ρόλο. Ο Μικέλ Αρτέτα καλείται να λύσει αυτό το ζήτημα και σε περίπτωση που τα καταφέρει θεωρώ πως δεν θα φύγει κάποιος από τους δύο πριν το καλοκαίρι.