Λίβερπουλ και Φλαμένγκο για την κορυφή του κόσμου

Οι δύο ομάδες αναμένεται να τα δώσουν όλα προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. 

Λίβερπουλ και Φλαμένγκο για την κορυφή του κόσμου

Η Λίβερπουλ, πιο δύσκολα απ΄ ότι αναμενόταν, εξασφάλισε θέση στον αποψινό (19:30) τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων στο Κατάρ, απέναντι στην Φλαμένγκο, νικώντας (2-1) τους Μεξικάνους της Μοντερέι.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα προσπαθήσει απέναντι στην κάτοχο του Copa Libertadores, να κατακτήσει πρώτη φορά το τρόπαιο και να γίνει η έβδομη ομάδα από την Ευρώπη που θα πετύχει κάτι τέτοιο.

Η Λίβερπουλ η οποία κατέκτησε το έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League τον Ιούνιο, βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων για δεύτερη φορά.

Η μόνη προηγούμενη συμμετοχή της στην διοργάνωση ήρθε μετά την κατάκτηση του Champions League το 2005, αλλά έχασε με 1-0 από τη Σάο Πάολο στον τελικό της Γιοκοχάμα.

Βέβαια στο... παλιό Διηπειρωτικό Κύπελλο, Φλαμένγκο και Λίβερπουλ είχαν συναντηθεί το 1981 στο Τόκιο, όπου το τρόπαιο κατέκτησαν οι Βραζιλιάνοι, με τον Ζίκο στην σύνθεσή τους, επικρατώντας με σκορ 3-0.

Ομάδες από την Ευρώπη έχουν κερδίσει κάθε μία από τις έξι τελευταίες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, με την Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζει και τους τέσσερις τίτλους, όταν βρέθηκε εκεί ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ