Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 0-0: Πολύ κακό για το τίποτα (βαθμολογία, highlights)

Δεν ανέδειξε νικητή το clasico που διεξήχθη στο Καμπ Νόου στη σκιά των διαδηλώσεων για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 0-0: Πολύ κακό για το τίποτα (βαθμολογία, highlights)

Το clasico που περίμενε όλη η Ευρώπη δεν ανέδειξε νικητή, αφού Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στο 0-0. Το εξ αναβολής μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους αιώνιους της La Liga δεν είχε γκολ, ενώ διεξήχθη στη σκιά των διαδηλώσεων για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Έτσι οι δύο ομάδες παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας από 36 βαθμούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε αισθητή την παρουσία της. Μόλις στο 10' ο Ίσκορ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 26' χάθηκε διπλή ευκαιρία από Κασεμίρο και Μπενζεμά. Οι Καταλανοί απάντησαν στο 41' με τον Μέσι να βγάζει τη μπαλιά στον Άλμπα κι εκείνος από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και στο 60' ο Γκριεζμάν δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Μέσι δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ στη μικρή περιοχή και να σκοράρει. Η απάντηση των Μαδριλένων δόθηκε στο 72' με τον Μπέιλ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (55' Βιντάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (83' Φατί).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μεντί, Κασεμίρο, Βαλβέρδε (80' Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ίσκο (80' Ροντρίγκο).

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Ανατριχίλα Α capella ο ύμνος της Καταλονίας (vid)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Οι στιγμές του πρώτου 45λεπτου (vids)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Κι όμως το έχασε ο Μέσι (vid)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Το γκολ του Μπέιλ που ακυρώθηκε (vid)

Σε κλοιό Καταλανών αυτονομιστών το Καμπ Νου!

Η βαθμολογία