Αμπιντάλ και Σάντος υποψήφιοι για κορυφαίοι της χρονιάς

Ο Ερίκ Αμπιντάλ της Μπαρτσελόνα είναι μεταξύ των υποψηφίων για καλύτερος αθλητικός διευθυντής της χρονιάς στο «Globe Soccer Awards», ενώ ο Φερνάντο Σάντος για τον αντίστοιχο τίτλο του κορυφαίου προπονητή

Αμπιντάλ και Σάντος υποψήφιοι για κορυφαίοι της χρονιάς

Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου για το 2019 θα βραβευτούν στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι στο «Globe Soccer Awards», το οποίο πραγματοποιείται για 11η χρονιά.

Τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς διεκδικούν οι Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ) και Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), ενώ γι’ αυτόν του παίκτη - αποκάλυψη της χρονιάς οι Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Έρλινγκ Χάαλαντ (Σάλτσμπουργκ), Ανσού Φατί (Μπαρτσελόνα) και Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Όσον αφορά τον κορυφαίο προπονητή του κόσμου, υποψήφιοι είναι ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ, ο Έρικ Τεν Χάαγκ του Άγιαξ και ο Φερνάντο Σάντος της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας.

Το βραβείο του καλύτερου συλλόγου της χρονιάς θα διεκδικήσουν οι Λίβερπουλ (Αγγλία), Άγιαξ (Ολλανδία) και η γυναικεία ομάδα της Λιόν (Γαλλία).

Πέραν αυτών, στην κατηγορία για τον κορυφαίο αθλητικό διευθυντή της χρονιάς βρίσκονται οι Μπέρτα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Τάρε (Λάτσιο) και Όφερμαρς (Άγιαξ) και για τον καλύτερο ατζέντη οι Μίνο Ραϊόλα (Ιταλία), Πέδρο Μέντες (Πορτογαλία) και Φεντερίκο Παστορέλο (Ιταλία).