Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Clasico

Διαβάστε για ποιο λόγο ο διάσημος Αργεντινός παραμένει ο «άρχοντας» του κορυφαίου ντέρμπι παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «As» ανήμερα του πολύ μεγάλου αυτού παιχνιδιού (18/12, 21:00).

Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Clasico

Λιονέλ Μέσι, ο παίκτης που έχει αλλάξει την ιστορία του Clasico. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα η ισπανική εφημερίδα «As», o διάσημος Αργεντινός, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας αναμέτρησης που απόψε θα φιλοξενηθεί στο «Καμπ Νου» (18/12, 21:00), μπροστά από θρύλους όπως ο Χέντο ή ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Ο Μέσι σημείωσε 26 γκολ στα 41 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε με τη Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ αυτών των αγώνων, είτε στο «Καμπ Νου», είτε στο «Μπερναμπέου».

Η σειρά σκοραρίσματος ενάντια στους Μαδριλένους, άρχισε την σεζόν 2006-07, με ένα γκολ όταν ήταν μόλις 19 ετών, γεγονός που τον κάνει και τον νεαρότερο παίκτη που σκόραρε σε Clasico.

Από τότε έχουν υπάρξει -πολύ σπάνια- και σεζόν κατά τις οποίες ο Μέσι δεν έχει σκοράρει. Μόλις 5 από τις 15 που έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία.

Μία από τις σεζόν που ο Μέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στους «γκαλάκτικος» ήταν η περασμένη, παρόλο που και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές: στα δύο παιχνίδια της La Liga και στους δύο ημιτελικούς του «Copa del Rey».

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τρία από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια (10-2 τα γκολ), όμως κανένα τέρμα δεν πέτυχε ο διάσημος Αργεντινός με τον Σουάρες να σημειώνει πέντε και τα υπόλοιπα οι Κουτίνιο, Βιδάλ, Μάλκομ, Ράκιτιτς και Βαράν (αυτογκόλ).