Μπαρτσελόνα: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση φέρει υπογραφή Βαλβέρδε

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τον τελευταίο μήνα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρει μεγάλη ευθύνη στην μεταμόρφωση των «μπλαουγκράνα».

Μπαρτσελόνα: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση φέρει υπογραφή Βαλβέρδε

Η Μπαρτσελόνα ένα μήνα νωρίτερα είχε πολλά προβλήματα στο παιχνίδι της, και η έλλειψη γκολ για την άλλωστε εντυπωσιακή στα τελειώματα ομάδα της Καταλωνίας έδειχνε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός όμως ένα μήνα μετά, έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα στην ομάδα, αφού οι «μπλουγκράνα» βρίσκονται στις «16» καλύτερες ομάδες του Champions League στην Ευρώπη, είναι στην 1η θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα και ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού ισχυροποιεί και πάλι τη θέση του στο κλαμπ.

Βέβαια δεν έγιναν όλα έτσι μαγικά, από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο «τσιγγούρι» έκανε κάποιες αλλαγές στους «μπλαουγκράνα» οι οποίες βοήθησαν πραγματικά.

Ο Ράκιτιτς παίζει ξανά

Ο Ίβαν Ράκιτιτις που ήταν παραγκωνισμένος το τελευταίο διάστημα έχει παίξει βασικός στα 4 τελευταία παιχνίδια των Καταλανών, και μάλιστα έχει συνεισφέρει στην ομάδα με πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Κροάτης μάλιστα, φαίνεται πως πλέον δε σκέφτεται τη φυγή του από την ομάδα.

Παίζει ξανά και προσφέρει:

Η ενίσχυση από την ακαδημία με τους Πέρεζ και Φατί

Προϊόντα της ακαδημίας οι δυο νεαροί άσοι, είναι εξαιρετικοί όποτε τους ζητείται να παίξουν. Μπορεί βέβαια να «μπαλώνουν» τρύπες όταν υπάρχουν τραυματισμοί, ωστόσο και μόνο ότι τους εμπιστεύεται ο «τσιγγούρι» λέει πολλά με τους ίδιους να μην αφήνουν ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Η Μπαρτσελόνα στηρίζει πολλά πάνω στο μικρό:

Η περίπτωση του Κάρλες Αλένια

Περίπτωση που θυμίζει αυτή του Ράκιτιτς. Αγωνίστηκε στη νίκη επί της Ίντερ μέσα στην Ιταλία και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Κι αυτός δεν παίζει πολύ, και ήταν να δοθεί δανεικός τον Γενάρη, ωστόσο μετά από αυτή την εμφάνιση με τους «νερατζούρι», ποιος ξέρει τι θα γίνει με την περίπτωσή του.

Οι αλλαγές στα μπακ λόγω τραυματισμών

Με τους Ζόρντι Άλμπα και Νέλσον Σεμέδο στα «πιτς» λόγω τραυματισμών κατά καιρούς, ο Βαλβέρδε έβαλε στη θέση τους τους Ζούνιορ Φίρπο και Σέρχι Ρομπέρτο οι οποίοι επίσης αποδίδουν πολύ καλά, ενώ στη θέση του μπακ έχει συνεισφέρει και ο πολύ καλός Βαγκ.

Ο Ουμτιτί επανήρθε δριμύτερος

Παρόλο που είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς ο Σαμουέλ Ουμτιτί το τελευταίο διάστημα έχει βοηθήσει πολύ τον Ισπανό τεχνικό να κάνει το απαραίτητο ροτέισον, και να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Ζεράρ Πικέ και ο Κλέμεντ Λεγκλέ. Ο Ουμτιτί έχει πάρει λοιπόν θέση βασικού επάξια, και πλέον η ομάδα βλέπει το μέλλον της άμυνας της να βρίσκεται στα πόδια του Γάλλου άσου.

Ξανά στις επάλξεις ο Γάλλος άσος:

Οι νίκες και η ισχυροποίηση της θέσης του ίδιου στην ομάδα

Το σημαντικότερο με όλες αυτές τις αλλαγές είναι οι νίκες. Αυτές ήρθαν με Λεγανές, με Ατλέτικο Μαδρίτης, και μάλιστα εκτός, όπως και με την Ίντερ. Αν λοιπόν η Μπαρτσελόνα νικήσει και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ το Σάββατο (14/12), θα πάει μετά στο ντέρμπι με τη Ρεάλ με άλλον αέρα, και αν ο Βαλβέρδε κερδίσει και στο «Μπερναμπέου» τότε δεν τον κουνάει κανείς για την ώρα από τον πάγκο της ομάδας, ούτε καν ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο.