«Όχι» του Αμπράμοβιτς σε πρόταση για πώληση της Τσέλσι

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απάντησε αρνητικά σε πρόταση του Αμερικανού επιχειρηματία Τοντ Μπολί για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Τσέλσι

«Όχι» του Αμπράμοβιτς σε πρόταση για πώληση της Τσέλσι

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Αμερικανού επιχειρηματία Τοντ Μπολί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τσέλσι και να αναλάβει τις τύχες του αγγλικού συλλόγου. Ο ιδιοκτήτης των «μπλε» Ρόμαν Αμπράμοβιτς απάντησε αρνητικά στην προσφορά που δέχτηκε, μιας και το ποσό ήταν μικρότερο από αυτό που εκτιμούσε ο Ρώσος μεγιστάνας.

Ο Αμπράμοβιτς αγόρασε τους λονδρέζους το καλοκαίρι του 2003 και από πέρσι παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει με τους επίδοξους μνηστήρες την πώληση του συλλόγου. Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχει φτάσει στα γραφεία του κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί.

Από την άλλη, ο Μπολί κατέχει το 20% των μετοχών της ομάδας μπέιζμπολ των Ηνωμένων Πολιτειών, LA Dodgers, όπως επίσης και μετοχές της γυναικείας ομάδας μπάσκετ LA Sparks. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά είδε δείξει ενδιαφέρον για την αγορά της Τότεναμ, δίχως όμως να έρθει σε συμφωνία, ενώ πλέον αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτηση των μετοχών της Τσέλσι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «The Wall Street Journal» η προσφορά του Αμερικανού απορρίφθηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και παρότι δεν αποκαλύπτεται το ακριβές ποσό που πρότεινε, εν τούτοις σημειώνεται πως ήταν μικρότερο από τρία δις δολάρια που αξίωνε ο Ρώσος ιδιοκτήτης.