Μάντσεστερ Σίτι: Απορρίφθηκε η προσφυγή στο CAS για το FFP

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Μάντσεστερ Σίτι σχετικά με την παραβίαση του Financial Fair Play. Παραμένει ο κίνδυνος αποκλεισμού των «πολιτών» από το Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι: Απορρίφθηκε η προσφυγή στο CAS για το FFP

Η Μάντσεστερ Σιτι προσέφυγε στις 5 Ιουνίου του 2019 στο CAS με σκοπό να ακυρωθεί η σε βάρος της απόφαση από το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA για παραβίαση του Financial Fair Play.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε τελικά απόφαση, με την οποία δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Συγκεκριμένα η απόφασή του CAS αναφέρει τα εξής:

«Η άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης μιας ομοσπονδίας, ενός σωματείου ή ενός οργανισμού που σχετίζεται με τον αθλητισμό μπορεί να κατατεθεί στην CAS εάν η αναιρεσείουσα έχει εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει πριν από την άσκηση της προσφυγής. Στην προκειμένη περίπτωση, η απόφαση που παρέχεται δεν είναι οριστική και συνεπώς δεν μπορεί να προσβληθεί απευθείας στην CAS».

Ο κίνδυνος λοιπόν τιμωρίας της Σίτι από την UEFA για παραβίαση του FFP και ο αποκλεισμός μέχρι και ένα έτος από το Champions League παραμένει ορατός.