Γιάγια Τουρέ: Κάτι έλειπε, όσο ήμουν στην Ελλάδα...

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Γιάγια Τουρέ δήλωσε ότι δεν του άρεσε η φιλολογία, αναφορικά με το πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει την καριέρα του, κατά την δεύτερη θητεία του στον Πειραιά κι ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ! 

Γιάγια Τουρέ: Κάτι έλειπε, όσο ήμουν στην Ελλάδα...

Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο τελείωνε άδοξα η δεύτερη θητεία του Γιάγια Τουρέ στα Ελληνικά γήπεδα και φαίνεται πως ο Ιβοριανός - ο οποίος αγωνίζεται από το ξεκίνημα της χρονιάς στην Κινέζικη Κινγκντάο Χουανγκάι - ακόμη δεν έχει ...χωνέψει το γεγονός.

Ο 36χρονος, πρώην μέσος του Ολυμπιακού, εξωτερίκευσε τα παράπονα του για την φιλολογία που υπήρχε στα μέρη μας στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 αναφορικά με το πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει την καριέρα του: «Θυμάμαι πως όταν ήμουν στην Ελλάδα και ο κόσμος μιλούσε για το πότε θα τελειώσει η καριέρα μου, δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος. Κάτι μου έλειπε... Θέλω εγώ να έχω τον έλεγχο της ζωής και της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Στο μυαλό μου θεωρώ ότι θα μπορώ να παίζω ακόμη ένα ή, το πολύ, δύο χρόνια ακόμη. Ακολούθως θέλω ν' αφοσιωθώ στην οικογένεια μου και να ασχοληθώ μ' άλλα πράγματα... Θέλω να είμαι περήφανος για μένα. Ως παίκτης ενίοτε σταμάτας γιατί κάποιοι προσπαθούν να σε φρενάρουν. Δεν είναι δική σου επιθυμία... Είναι περίπλοκο.»

Εξάλλου ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι (2010-18) εμφανίστηκε να έχει νοσταλγήσει τα γήπεδα της Premier League, σε σημείο που σχεδόν αυτοπροτάθηκε:

«Θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω στην Αγγλία. Απλά θέλω να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία... Εξαρτάται κι από την ποιότητα της ομάδας και τους στόχους της. Θα δούμε, γιατί στην Ευρώπη κοιτούν περίεργα τις ηλικίες. Δεν θέλω να αυτοπροταθώ...»

Όσο για την επόμενη μέρα του στο ποδόσφαιρο την βλέπει ως προπονητής: «Σκέφτομαι να ξεκινήσω προπονητικά μαθήματα. Το ποδόσφαιρο είναι όλη μου η ζωή και θέλω να αποτελώ μέλος του...»