«Telegraph»: «Απολύεται αν χάσει από την Γουέστ Χαμ ο Ποτσετίνο»

Κομβικό για το μέλλον του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ είναι το ντέρμπι με την Γουέστ Χαμ (23/11), σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα

«Telegraph»: «Απολύεται αν χάσει από την Γουέστ Χαμ ο Ποτσετίνο»

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ ενδέχεται να αποτελέσει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (26/11) στο Λονδίνο για την πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Τα «σπιρούνια» αντιμετωπίζουν την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 23 του μηνός στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League και όπως ανέφερε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η αγγλική εφημερίδα «Telegraph», ο Αργεντινός προπονητής θα δει την… πόρτα της εξόδου σε περίπτωση που η ομάδα του δεν καταφέρει να πάρει το εκτός έδρας τρίποντο.

Η τελευταία φορά που η Τότεναμ πανηγύρισε τη νίκη στο πρωτάθλημα ήταν στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη στο 2-1 επί της Σαουθάμπτον και έκτοτε στα πέντε παιχνίδια που ακολούθησαν στην κατηγορία μέτρησε τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται πως η περσινή φιναλίστ του Champions League δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το τρίποντο μακριά από την έδρα της στην Premier League από τα τέλη του περασμένου Γενάρη (1-2 την Φούλαμ) και ο Ποτσετίνο ήδη είναι υπό πίεση στην ομάδα.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Γουέστ Χαμ. Η τελευταία φορά που τα «σφυριά» γεύτηκαν την χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα ήταν στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σεπτέμβρη, για να ακολουθήσουν τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες στα επόμενα παιχνίδια τους στην Premier League, όπως επίσης και ο αποκλεισμός από την Όξφορντ στο Λιγκ Καπ Αγγλίας με το βαρύ 4-0!

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ θα είναι κομβικό για το μέλλον του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Τότεναμ και παρότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται κανονικά το καλοκαίρι του 2023, ο ιδιοκτήτης των «σπιρουνιών», Ντάνιελ Λίβι, δεν θα διστάσει να καταβάλει στον Αργεντινό το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων λιρών για να λύσουν την συνεργασία τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως και στην Μπάγερν Μονάχου ο Νίκο Κόβατς είχε απολυθεί από την τεχνική ηγεσία έπειτα από ήττα των Βαυαρών (5-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη) και οι νταμπλούχοι Γερμανίας αγωνίστηκαν τελικά κόντρα στον Ολυμπιακό για το Champions League με υπηρεσιακό προπονητή.