Προπονητικό κέντρο με χρήματα του Ολυμπιακού

Η Νέα Σαλαμίνα έκανε γνωστό πως θα αξιοποιήσει τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο της από τη μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό.

Προπονητικό κέντρο με χρήματα του Ολυμπιακού

Το διοικητικό συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας αποφάσισε πως θα αξιοποιήσει τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο από τη μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής ομάδας, Δημήτρης Λάζος με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Sport FM 104.0 τόνισε πως τα χρήματα θα δοθούν για την κατασκευή προπονητικού κέντρου.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Λάζος μίλησε:

Για το νέο προπονητικό κέντρο: «Ένα μεγάλο ποσό από τα χρήματα της μετεγγραφής του Ιωάννη Κωστή θα πάει στο προπονητικό κέντρο στο Μενεού. Έχουμε αποφασίσει ότι τα χρήματα θα δαπανηθούν με αυτό τον τρόπο ώστε να γίνουν υπερσύγχρονοι αποδυτηριακοί χώροι. Δεν θα είναι αναβάθμιση, δεν θα κάνουμε ανακαίνιση, θα γίνει ένα καινούριο κτίριο, αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της Κύπρου και θα έχει ότι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να δουλέψει 100% επαγγελματικά. Όσον αφορά στο υπόλοιπο ποσό, ένα μικρό μέρος περίπου το 1/5 περίπου θα πάει σε ένα ταμειακό έλλειμμα και τα υπόλοιπα στις εγκαταστάσεις για την βελτίωση των εγκαταστάσεων μας για να αλλάξουμε το επίπεδο του σωματείου».

Για τα έσοδα και το χρέος: «Έχουμε εξηγήσει στον κόσμο με κάθε λεπτομέρεια τι θα γίνουν τα λεφτά της μετεγγραφής του Ιωάννη Κωστή. Δυστυχώς έχουμε παραλάβει ένα τεράστιο χρέος και το έχουμε μειώσει, υπάρχει ακόμα δρόμος για να εξοφλήσουμε πλήρως τις υποχρεώσεις μας. Έχει μείνει ένα ποσό ύψους 700-800 χιλιάδων ευρώ ενώ αρχίσαμε με ένα χρέος των 5.9 εκατομμυρίων ευρώ και κινδυνεύαμε με λουκέτο».

Για τις δηλώσεις Πουρασϊτίδη σχετικά με το μπάτζετ: «Καταρχήν δεν έγινε η οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ διοίκησης, προπονητή και τεχνικού διευθυντή. Έγινε ένας άτυπος διάλογος για να εξηγήσουμε στον προπονητή τα δεδομένα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Από την άλλη, πολύ σωστά απάντησε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ότι η αυτή η διοίκηση τα τελευταία χρόνια κάνει την δίκη της οικονομική εξυγίανση για να καταφέρουμε να είμαστε περισσότερο βιώσιμοι σαν σωματείο. Το γεγονός ότι έχουν έρθει αρκετά χρήματα δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει την πολιτική της διοίκησης όσον αφορά την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Θα απευθυνθούμε και πάλι στον κόσμο και από τα λεφτά που θα μαζευτούν θα δαπανηθούν στη μεταγραφική περίοδο».