Τα «γκολ» του Σάρι στον... Κριστιάνο Ρονάλντο!
Η διαχείριση του Κριστιάνο Ρονάλντο, με Λοκομοτίβ Μόσχας και Μίλαν και της αποχώρησης του, πριν τελειώσει το ματς με τους «ροσονέρι», από τον Ναπολιτάνο τεχνικό χρειάζονταν χειρουργική ακρίβεια!
Σημεία των καιρών: Η Γιουβέντους νίκησε 1-0, την Μίλαν, με γκολ στο 83’ κι όλοι ασχολούνται με έναν παίκτη που αποχώρησε από το γήπεδο χολωμένος, γιατί αντικαταστάθηκε, πριν τελειώσει η αναμέτρηση...
Δεν συνέβη μόνο γιατί η βαθμολογική διαφορά των αντιπάλων, που συνθέτουν την αναμέτρηση - την οποία στην Ιταλία αποκαλούν, διαχρονικά, με μια φράση του συρμού (partitissima, ήτοι «ματσάρα») - είναι χαοτική (19π. μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές), ούτε διότι δεν κρίνει, πρακτικά, τίποτα, ακόμη, αλλά επειδή ο παίκτης αυτός είναι ο «πολύς» Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Στον οποίο τόσα έχουν επενδύσει οι ιθύνοντες κι οι οπαδοί της «Γηραιάς Κυρίας», από πέρσι, όταν τον απέσπασαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα 112 εκ. ευρώ (ποσό-ρεκόρ για τα Ιταλικά δεδομένα), που ξοδεύθηκαν για ν’ αλλάξει τα λευκά σε μαυρόασπρα, αλλά και για το οικονομικό σκέλος, με το brand name του να συνδέεεται μ’ εκείνο της Γιούβε, καθώς και τις ελπίδες, που ενσαρκώνει για την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κορυφής (η οποία ξεφεύγει, στους «μπιανκονέρι», από το 1996) ο Ίβηρας....
Μόνο που, εκτός από μια «μηχανή γκολ», οι άνθρωποι της Γιουβέντους πρέπει να γνώριζαν ότι απέκτησαν κι ένα τεράστιο «ΕΓΩ».
Το οποίο δεν εκφράζεται μόνο με το να «κουβαλά» την ομάδα στις πλάτες του, σκοράροντας, αλλά και με το να μην ανέχεται να αντικαθίσταται στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης....
Παρεμπιπτόντως ποτέ - απ’ όταν ο Κριστιάνο άρχισε ν’ αμφισβητεί ότι το «Φαινόμενο» είναι ο καλύτερος Ρονάλντο όλων των εποχών! – δεν είχε αντικατασταθεί τόσο νωρίς σε αγώνα.
Κι ήταν η δεύτερη σερί φορά που ο Μαουρίτσιο Σάρι τον έβγαλε. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του στο 82ο λεπτό του αγώνα με την Λοκομοτίβ, στην Μόσχα. Ματς που, επίσης, κέρδισε η Γιουβέντους στο τέλος (2-1).
Πραγματικά δεν ξέρω πολλούς που θα ήθελαν να είναι στη θέση του Σάρι, σε περίπτωση που δεν κέρδιζε κάποια από τις δύο αναμετρήσεις, για το τι θα άκουγε...
Ο Ναπολιτάνος τεχνικός τόλμησε – με τον Λίνεκερ να μιλά για τις «μπάλες» του! - ενώ μετά το τέλος των αγώνων δικαιολόγησε τον παίκτη του, για τι κάκιστες εμφανίσεις του (τρίτο ματς δίχως γκολ), επικαλούμενος τραυματισμό του στο γόνατο.
Μάλιστα μαθαίνοντας το ...φευγιό του, είπε ότι δεν χρωστά στον ίδιο συγνώμη, αλλά στους συμπαίκτες τους.
Κοινώς του πέταξε το ...μπαλάκι.
Σοφά πράττοντας - και χωρίς την παραμικρή έπαρση από τα θετικά αποτελέσματα (πρόκριση στους «16» του Champions League και πρωτιά στο Campionato) - δεν έβαλε δίπλα στον εγωισμό του Ίβηρα, τον δικό του, ούτε ζήτησε να διαλέξει κανείς μεταξύ του ίδιου κι εκείνου, γιατί η επιλογή δεν θα τον συνέφερε...
Αντίθετα, μίλησε για το σύνολο κι επικαλέστηκε το φιλότιμο του και την συναδελφικότητα του.
Η «μπάλα» πλέον είναι στο «τερέν» του «CR7»...
Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι στην Πορτογαλία για τα ματς της Εθνικής του.
Στην πρώτη του ανάρτηση, μετά από μια μέρα βαριάς σιωπής, έκανε τον ...Κινέζο μιλώντας για «μεγάλη νίκη».
Για την...ταμπακιέρα, της αποχώρησης, κουβέντα.
Έχει μια βδομάδα να το σκεφτεί κι όταν γυρίσει στο Πιεμόντε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Γιατί αν δεν το κάνει, τότε θα επιβεβαιωθεί ο Λίνεκερ πως η ιστορία «δεν θα έχει καλό τέλος».
Δεν είναι η πρώτη φορά που Κριστιάνο δυσφορεί σε αλλαγές του.
Το έκανε, συχνά – πυκνά και στη Ρεάλ Μαδρίτης (μ’ όλους τους προπονητές του), μέχρι που ο Ζινεντίν Ζιντάν, με το ποδοσφαιρικό του κύρος, τον έπεισε ότι πρέπει να προφυλλάξει το κορμί του για να μακροημερεύσει.
Άλλωστε ο ίδιος ο «CR7» (35 τον Φλεβάρη...) τις προάλλες δήλωνε, δημόσια, ότι αν εξαρτιώταν από τον ίδιο θα έπαιζε μόνο στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και της Εθνικής του.
Ελάχιστα επαγγελματική δήλωση από ένα ακραιφνή επαγγελματία κι εργασιομανή, προπονητικά.
Όπως ελάχιστα επαγγελματικό ήταν το Κυριακάτικο «σκηνικό», που έθετε εαυτόν εκτός ομάδας.
Πλέον, απ’ όλες τις πλευρές, απαιτούνται χειρισμοί με χειρουργική ακρίβεια.
Γιατί όσο εύκολο είναι να «φαγωθεί» (ή να ...καπελωθεί) ο Σάρι, άλλο τόσο εύκολο είναι - αν περάσει η γραμμή του να μείνει ατιμώρητος, άρα «νικητής» ο Πορτογάλος – να «χαθούν» (διχαστούν) τα αποδυτήρια, αν νιώσουν ότι υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά»...