Ράκιτιτς: «Είμαι θλιμμένος, μου στερούν την μπάλα στην Μπαρτσελόνα!»

Ο Ιβάν Ράκιτιτς παραδέχθηκε τη λύπη του για τη φετινή περιθωριοποιήση του από το βασικό σχήμα της Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι του κόβουν την μπάλα! 

Ράκιτιτς: «Είμαι θλιμμένος, μου στερούν την μπάλα στην Μπαρτσελόνα!»

Σε μια δήλωση που, προφανώς, σηματοδοτεί το οριστικό κόψιμο - κι από την πλευρά του - του «ομφάλιου λώρου» που τον συνδέει με την Μπαρτσελόνα, εδώ και πέντε χρόνια, προχώρησε ο Ιβάν Ράκιτιτς.

Ο Κροάτης διεθνής μέσος, λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε ότι δεν θα συμμετάσχει στις υποχρεώσεις του με την Εθνική Κροατίας (λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό αχίλλειο τένοντα...) κι ότι παρέμεινε στην Βαρκελώνη για θεραπείες έγινε γνωστό ότι μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Χόρχε Βαλντάνο.

Εκεί σε ένα κομμάτι των δηλώσεων του που προβλήθηκε ως προάγγελος της συνέντευξης που θα προβληθεί την προσεχή Πέμπτη (15/11) ο Βαλκάνιος εμφανίζεται να δηλώνει: «Είμαι λυπημένος. Μου στερούν την μπάλα...»

Για να συνεχίσει: «Καταλαβαίνω και σέβομαι τις προπονητικές αποφάσεις και του συλλόγου, όποιου κι αν είναι. Έδωσα πολλά τα προηγούμενα 5 χρόνια και θέλω να συνεχίσω να το απολαμβάνω. Είμαι 31 κι όχι...38. Νιώθω ότι είμαι στο καλύτερο σημείο της καριέρας μου. Νιώθω όπως η μικρή μου κόρη όταν της παίρνουν το παιχνίδι της... Λυπημένος. Μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματα μου. Όταν θέλω να κλάψω θα το κάνω κι όταν θέλω να πανηγυρίσω επίσης...»

Η άρνηση του ν' αποτελέσει έμψυχο αντάλλαγμα για τον Νέιμαρ

Ο Ράκιτιτς που την προηγούμενη 5ετία είχε πάρει τη φανέλα του βασικού... σπίτι του, τόσο επί Λουίς Ενρίκε, όσο και επί Βαλβέρδε, το περασμένο καλοκαίρι αρνήθηκε να μπει ως έμψυψο αντάλλαγμα στην επιχείρηση των «μπλαουγκράνα» για επάνοδο του Νειμάρ στις τάξεις τους.

Έκτοτε ο δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική του αποτελεί συμπληρωματικό παίκτη στα σχέδια του Βαλβέρδε.

Για του λόγου το αληθές στο τελευταίο ματς με την Θέλτα έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο καθ' όλο το 90λεπτο, ενώ έχει παίξει μόνο σε 8 φετινά ματς και εξ αυτών μόνο σε ένα βασικός!

Μετά απ' όλα αυτά προχώρησε σε μια δήλωση που, ουσιαστικά, ανοίγει την «πόρτα» της αποχώρησης του...