Tζένοα: Τέλος ο Αντρεατσόλι, ανέλαβε ο Τιάγκο Μότα!


Ο Τιάγκο Μότα θα είναι ο νέος τεχνικός της Τζένοα μετά την αποπομπή του Αουρέλιο Αντρεατσόλι, ο οποίος είχε τους Γενοβέζους προτελευταίους στη βαθμολογία

Tζένοα: Τέλος ο Αντρεατσόλι, ανέλαβε ο Τιάγκο Μότα!

Το ...μάρμαρο του πενιχρότατου απολογισμού των μόλις 5 πόντων σε οκτώ αγωνιστικές (μετά και την πεντάρα, με 5-1 στην Πάρμα, την περασμένη Κυριακή...) που είχαν φέρει την Τζένοα προτελευταία στην βαθμολογία του Campionato πλήρωσε ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι.

O 65χρονος τεχνικός απολύθηκε από τους «ροσομπλού» της Γένοβας, που είναι σε αναζήτηση νέου προπονητή. Η οποία, πάντως, δεν αναμένεται να διαρκέσει για πολύ αφού στην Ιταλία θεωρούν δεδομένο ότι διάδοχος του θα είναι ο Τιάγκο Μότα.

Ο Ιταλοβραζιλιάνος που, μετά τις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε την πρώτη του ποδοσφαιρική εμπειρία στο Ιταλικό ποδόσφαιρο στους Γενοβέζους (2008-09) θα ξεκινήσει την προπονητική του σταδιοδρομία σε επαγγελματικό επίπεδο από τους «γκριφόνι».

Μέχρι σήμερα είχε προπονήσει την ομάδα Νέων της Παρί Σεν Ζερμέν. Ομάδας όπου κρέμασε τα παπούτσια του (2012-18) μετά από μια τριετία στην Ίντερ.

Παρότι είναι ζήτημα ωρών η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του και της διάρκειας του συμβολαίου του, ο 37χρονος, που είχε εκ του σύνεγγυς συζήτηση με τους ιθύνοντες της ομάδας, μίλησε ήδη ως προπονητής της Τζένοα: «Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω...» ήταν η, λακωνική, δήλωση του.