Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Αίτημα να μεταφερθεί στο Μπερναμπέου το «clasico»!

Η ισπανική Liga ζήτησε την μεταφορά του «clasico» από το Καμπ Νου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» εξαιτίας αναταραχών στη Βαρκελώνη λόγω της φυλάκισης των εννέα αυτονομιστών.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Αίτημα να μεταφερθεί στο Μπερναμπέου το «clasico»!

Η κατάσταση στη Βαρκελώνη «μυρίζει μπαρούτι» λόγω της φυλάκιση εννέα αυτονομιστών πολιτικών. Συγκεκριμένα η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας προχώρησε σε 51 συλλήψεις ενώ 74 πολίτες τραυματίστηκαν ύστερα από συγκρούσεις διαδηλωτών που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη σύλληψη.

Ύστερα από αυτά τα γεγονότα λοιπόν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το «clasico» μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης που κανονικά διεξάγεται στο Καμπ Νου (26/10) να μεταφερθεί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και το παιχνίδι του 2ου γύρου να γίνει στην έδρα των «μπλαουγκράνα».

Η ισπανική Liga οδηγείται σε αυτή τη λύση υπό το φόβο να γίνουν επεισόδια στην Καταλονία. Πάντως οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα.

Να υπενθυμίσουμε πως η ομάδα του Έρνεστο Βαλβέρδε έχει ανακοινώσει την αντίθεσή της στη φυλάκιση των εννέα αυτονομιστών πολιτικών τονίζοντας το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.