Βέλγιο: Χαιρετούν στρατιωτικά μέχρι και 10χρονοι Τούρκοι ποδοσφαιριστές! (vid)

Σάλος έχει προκληθεί στο Βέλγιο με φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τουρκική ομάδα μεταναστών να χαιρετάει στρατιωτικά.

Βέλγιο: Χαιρετούν στρατιωτικά μέχρι και 10χρονοι Τούρκοι ποδοσφαιριστές! (vid)

Η τουρκική ομάδα μεταναστών του Βελγίου Τουρκσέ κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την βελγική ομοσπονδία. Αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές της, ακόμα κι αυτοί της Κ10 χαιρέτισαν στρατιωτικά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην τουρκική εισβολή στην Συρία.

Ο σύλλογος μάλιστα αναφέρει με μήνυμά του στα social media: «Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους».

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Μπασίρ Χαραμάτ τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσος ντόρος με το χαιρετισμό των νεαρών παικτών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;».

Πάντως ο υπουργός Αθλητισμού της Φλάνδρας Μπεν Βέιτς είπε μεταξύ άλλων πως είναι ανήκουστο να χρησιμοποιούνται μικρά παιδιά για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα:

«Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του Μπεν Βέιτς.

Δείτε video από τον στρατιωτικό χαιρετισμό των μικρών της τουρκικής ομάδας: