Ζανκτ Πάουλι: Έβαλε στο περιθώριο τον Τούρκο Σαχίν - «Ενέργειες αντίθετες στις αξίες του κλαμπ»(pic)

Η διοίκηση της Ζανκτ Πάουλι έβαλε στο περιθώριο τον Τσενκ Σαχίν για τα σχόλια του σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Ζανκτ Πάουλι: Έβαλε στο περιθώριο τον Τούρκο Σαχίν - «Ενέργειες αντίθετες στις αξίες του κλαμπ»(pic)

Οριστικά παρελθόν από την Ζανκτ Πάουλι αποτελεί ο Τσενκ Σαχίν μετά από την ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο Instagram από τον Τούρκο παίχτη, με την οποία εξέφρασε την στήριξη του στην τουρκική εισβολή στην Συρία, κίνηση που αναστάτωσε τους οπαδούς της γερμανικής ομάδας.

Οι φίλοι του συλλόγου αντέδρασαν έντονα εναντίον του παίκτη της ομάδας και απαίτησαν από την διοίκηση να τον διώξει, αφού η παρουσία του δεν ταιριάζει με τις ιδέες της ομάδας.

Η επιθυμία των φιλάθλων έγινε πράξη και η Σανκτ Πάουλι με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι πλέον δεν υπολογίζεται ούτε για τις προπονήσεις, ούτε για τους αγώνες, επισημαίνοντας πως είναι ενάντια σε κάθε ενέργεια που εκφράζει φιλοπόλεμες διαθέσεις.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Μετά από πολλές συζητήσεις με οπαδούς, μέλη και φίλους, των οποίων οι ρίζες βρίσκονται στην Τουρκία, έχουμε καταλάβει ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κρίνουμε λεπτομερώς διαφοροποιημένες αντιλήψεις και στάσεις από άλλους πολιτισμούς. Χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς καμία αμφιβολία, απορρίπτουμε πολεμικές ενέργειες. Αυτό και η αλληλεγγύη αντικρούουν θεμελιωδώς τις αξίες του κλαμπ».

Η Ζανκτ Πάουλι διευκρινίζει ότι το συμβόλαιο του Σαχίν παραμένει σε ισχύ αλλά «προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι συμμετέχοντες, θα λάβει άδεια για να προπονείται.

Οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι απαίτησαν λόγω Συρίας την αποπομπή του Τούρκου Σαχίν (pic)